homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeSchaats bij Duurstede 2019

Schaats bij Duurstede 2019

De financiering is bedoeld om bij te dragen aan de kosten voor het realiseren van een kunstijsbaan in de periode 14 december tot 29 december 2019. Deze kunstijsbaan heeft verschillende doelstellingen. Voor kinderen betekent dit een kennismaking met het schaatsfeest in het stadscentrum; naast verder het leuker maken van de kerstmarkt, lokaal en regionaal een extra activiteit toevoegen, heeft het de toegevoegde waarde dat de jeugd geactiveerd wordt te bewegen.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De ondernemers in de binnenstad hebben er baat bij dat twee weken lang activiteiten op de markt plaatsvinden. De basisscholen hebben een extra activiteit om het Kerstfeest op te leuken en alle inwoners kunnen genieten van deze activiteit tijdens hun kerstinkopen, dinertjes.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Vrijwel alle basisscholen uit Wijk, Cothen en Langbroek hebben al toegezegd mee te doen met hun kinderen, die hierdoor met de schaatssport / het schaatsfeest bekend blijven. De bewoners van de gemeente Wijk bij Duurstede zullen genieten van het uitgaan in de binnenstad. En tenslotte worden extra winkelende mensen aangetrokken uit de regio.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
De schaatstraditie wordt hiermee levend gehouden en Wijk bij Duurstede wordt in de regio op de kaart gezet. De scholen in de hele gemeente WbD hebben een laatste leuke vakantieweek en de kinderen en tieners kunnen tijdens de tweede week kerstvakantie vrij schaatsen en genieten van spellen op de schaatsbaan georganiseerd door de vrijwilligers van de Lionsclub Levefanum, VVV en enkele enthousiastelingen

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
Schaatsbaan: 9.000 + kosten voor beveiliging en meldkamer: 500 + onvoorzien 500

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 3.000

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Bij de volgende partijen is een aanvraag gedaan: Cultuurfonds: 1.000 Gem. WbD 500 Sponsoren 4.000 inclusief bijdrage Lions Banners 1.500 verkoop rond de schaatsbaan Totaal 7.000

 

Aanvullende opmerkingen
Voor de komende vijf jaren blijft de club van Schaats bij Duurstede deze activiteit organiseren en om de kosten laag te houden gaan zij een schaatsbaan kopen. hiervoor wordt nu ook een aanvraag gedaan. Helaas was het huurcontract voor dit jaar al ondertekend, vandaar dat dit verhaal volgend jaar gaat spelen. We willen graag gebruik maken van een eenmalige extra bijdrage uit het Ondernemersfonds en zullen hierna daarvoor een aanvraag doen.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design