homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeMet je Hart Wijk

Met je Hart Wijk

Geef een korte beschrijving van het initiatief waarvoor u een financiering vanuit het Ondernemersfonds wilt ontvangen.

Doel van de Stichting Met je Hart Wijk bij Duurstede is om eenzame 70+ers in de gemeente Wijk bij Duurstede alleenstaand en zelfstandig wonend maandelijks samen te brengen tijdens een etentje bij de Wijkse horeca en zorgen dat ze weer sociale contacten gaan maken. 

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?

De oudere, in eerst instantie wat eenzame, deelnemers uit de Gemeente Wijk bij Duurstede die maandelijks worden uitgenodigd om mee te gaan eten. Los van hun eigen inkomsten, we vragen ze enkel om een vrijwillige bijdrage. Dus ook voor mensen met alleen een AOW uitkering is dit binnen bereik en komen ze gezellig aan tafel in de Wijkse Horecagelegenheden. We zijn gestart in april 2022 en hebben intussen zonder enige werving 7 tafels met 44 deelnemers en 16 vrijwilligers. 

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?

Het betekent voor de deelnemers dat ze uit hun isolement worden gehaald en weer heel laagdrempelig sociale contacten maken. Hierdoor maken ze door hun nieuwe contacten ook afspraken met elkaar buiten de etentjes om. Een bezoekje bij elkaar, een wandeling, samen iets ondernemen. Er zijn voorbeelden te over die wij horen aan tafel. Ze kijken ook altijd weer uit naar de bijeenkomsten en verheugen zich op de etentjes. Niet alleen voor het eten, maar het eruit zijn, en zeker in de donkere wintermaanden even een gesprek en andere mensen om je heen. 

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?

Dat we er zijn voor alle ouderen van 70+, zelfstandig wonend en wat eenzaam. De landelijke Stichting bestaat al ruim 10 jaar (2023) en er zijn intussen 50 gemeentes die zich hebben aangesloten. In Wijk bij Duurstede is het in korte tijd behoorlijk gegroeid, dus je merkt dat we in een behoefte voorzien. Echt werven hebben we nog niet gedaan, enkel van mond tot mond. Door het enthousiasme van de deelnemers krijgen we telkens weer nieuwe aanmeldingen. We hebben nu even de rem op uitbreiding gezet, want het moet financieel ook te behappen zijn. 

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?

We zijn bezig om sponsoren in de Gemeente Wijk bij Duurstede te vinden. 


Aanvullende opmerkingen

Per 1 januari 2024 is het huidige kernteam actief. We hebben het overgenomen van de initiatiefneemster en proberen een doorstart te maken. Omdat wij het niet fijn vinden om 44 ouderen in Wijk bij Duurstede teleur te stellen proberen we met dit succesvolle project een doorstart te maken. 

 

Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design