homedeelgebiedenCothen, Langbroek en het buitengebiedSinterklaasintocht Langbroek

Sinterklaasintocht Langbroek

Heel graag verwelkomen wij, samen met alle Langbroekse kinderen, de Sint en zijn pieten op zaterdag 16 november in ons prachtige dorp. Om er ook dit jaar weer een mooi feest van te maken, hebben wij uw hulp nodig. De intocht is onze jaarlijkse traditie die door de inzet van vele vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Samen met muziekvereniging Excelsior, de brandweer en onder begeleiding van de verkeersregelaars maken Sint en zijn pieten een rondrit door Langbroek, gevolgd door een gezellig sinterklaasfeest in het Dorpshuis waar alle kinderen t/m 12 jaar welkom zijn. Uitgangspunt is dat ons Sinterklaasfeest toegankelijk is voor alle kinderen; daarom vragen we geen entree en gaan alle kinderen naar huis met een klein cadeautje. Jaarlijks ontvangen we een bescheiden subsidie van de gemeente en worden we gesponsord door verschillende organisaties.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Doel is om de jonge kinderen uit Langbroek, maar ook vanuit de andere dorpskernen een leuke middag te geven. We verwachten 200 kinderen en hun ouders.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
De intocht is een jaarlijks terugkerende traditie. Mensen, jong en oud staan langs de route. Op het Prinsenplein wordt Sint welkom geheten en is er een voorstelling door de Sint en Pieten waar naast de kinderen en hun ouders ook veel bewoners van het MFA gebouw op af komen. Bij de uitnodiging van Sint ontvangen de kinderen een kleurplaat voor de kleurwedstrijd. De jury bestaat uit de oudere inwoners van Langbroek, zij komen tijdens de maaltijd in het Dorpshuis bijeen. Zo verbinden we met deze mooie traditie jong met oud.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Dit project is een meerwaarde voor de inwoners van Langbroek. We verwachten ook dit jaar weer verschillende bezoekers woonachtig in Wijk bij Duurstede, zij komen juist naar het feest in Langbroek vanwege de kleinschaligheid.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
Totale begrootte kosten zijn € 2.380,-

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 760,-

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja, jaarlijks ontvangen we een bescheiden subsidie van de gemeente en worden we gesponsord door verschillende lokale ondernemers die een kleine bijdrage doen.

 

Aanvullende opmerkingen
Dankzij uw bijdrage kunnen we: - Een onvergetelijke dag voor de kinderen organiseren - De folder drukken met vermelding van uw bedrijfsnaam - De kleurwedstrijd organiseren - De Sint en de Pieten, de schmink en kleding betalen - Strooigoed kopen - Een klein cadeautje voor de kinderen kopen - Prijzen voor de kleurwedstrijd en de bingo uitreiken - Het vervoer en de muziek (Excelsior) betalen - Een attentie aan de vrijwilligers geven. 
Namens het Sintcomité Anneke Damen, Ingrid Stadman, Nelleke Spithoven, Maaike van der Lee en Marion Idema

 

Klik hier voor de volledige begroting.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design