homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeWijkse Passie

Wijkse Passie

Geef een korte beschrijving van het initiatief waarvoor u een financiering vanuit het Ondernemersfonds wilt ontvangen.


Vanuit het verlangen om, in de donkere periode van de coronapandemie, een sprankje hoop te verspreiden en een gevoel van verbondenheid te creeren, hebben we in 2021 onze eigen eerste versie van The Passion, De Wijkse Passie, tot leven gebracht. Met een groep mensen waarvan de meesten elkaar vanwege de lockdownmaatregelen nog nooit fysiek hadden ontmoet, maakten we een online voorstelling die zich afspeelde op verschillende plekken in de gemeente Wijk bij Duurstede. 


Na twee succesvolle online edities was het in 2023 tijd voor onze allereerste live uitvoering op de bekende Goede Vrijdag voor Pasen. Met de gulle steun van lokale ondernemingen, toegewijde vrijwilligers en onze loyale fans hebben we een onvergetelijke show neergezet in het Dorpshuys van Cothen. Ondanks dat we hoofdzakelijk bestaan uit amateurs, presenteren we een professionele show van topkwaliteit. Maanden van toewijding, repetities en tekstbewerkingen, ondersteund door een professionele live band, hebben daartoe bijgedragen.


We zijn vast van plan onze voorstelling dit jaar naar hetzelfde niveau te brengen. Liever doen we er zelfs nog een schep bovenop! Op www.wijksepassie.nl staan een groot aantal films van het afgelopen jaar. Ook dit jaar zijn we alweer druk bezig met filmopnames in de gemeente Wijk bij Duurstede en de kastelen in de buurt zoals Rhijnestein.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?


Ons doel is steeds om iets neer te zetten dat van betekenis is voor onze gemeente. De inwoners van onze gemeente, die ofwel door het meespelen, ofwel door het zien van de voorstelling, worden meegenomen en verbonden aan de gemeenschapszin die door het Paasverhaal wordt verteld; De jeugd, die wordt geïnspireerd om mee te doen en de vergelijking van het lijdensverhaal van Jezus met de hedendaagse problematiek te zien. 


De leeftijd van de spelers lopen zeker 3 generaties uiteen waardoor er ook een mooie verbinding en gesprekken tussen de spelers onderling ontstaat. Daar waar de een zich bezighoudt met vergankelijkheid is de ander bezig met het creeren van nieuw leven. De spelers doen dit onbezoldigd en proberen we de ondernemers zoals de cameraman (uit Cothen), ‘t Dorpshuys en GO Rental wel te betalen. Ook al is dat soms niet altijd de ‘volle mep’.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?


De voorstelling wordt gemaakt door een kerngroep van zo’n 25 mensen met daaromheen steeds nieuwe spelers, van hoofdrolspelers tot figuranten. Met een groep van in totaal zo’n 200 mensen brengen we elk jaar mensen bij elkaar, jong en oud, van allerlei achtergronden. Dit is van grote betekenis voor de Wijkse onderlinge verbinding.


Ook brengen we de schitterende historie van onze gemeente in beeld. Met scènes die opnieuw geschreven zijn om het leven van toen, naar het nu te halen, filmen we in de oude kern(en) maar ook op bijzondere plekken zoals de Steenfabriek, de Mazijk en de kersenboomgaard, en brengen we de gemeente Wijk bij Duurstede tot leven. Kijk voor een impressie op www.wijksepassie.nl.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?


In de viering van Pasen zijn twee cruciale aspecten te onderscheiden: de paaswake in de duisternis en het verdriet van de paasnacht - en de belofte van een nieuw begin op de paaszondag. Hoewel deze thema’s verbonden zijn met een religieuze overtuiging is het ook een boodschap die van belang was tijdens de eenzaamheid en strijd die veel mensen hebben ervaren tijdens de pandemie. Deze periode ligt gelukkig achter ons. Maar de boodschap van hoop en licht in donkere tijden is nog steeds actueel. 


Ons thema van dit jaar, ’Samen Sterk!’, weerspiegelt ons vertrouwen in de kracht van gemeenschap en solidariteit. We hopen om samen met jullie hulp opnieuw een prachtige, betekenisvolle voorstelling te creëren en onze verbondenheid te vieren.

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?


Sponsoring Wijkse ondernemers: €600,- (toegezegd) 

Rabobank: €1.000,- 


We streven ernaar om onze voorstelling voor iedereen toegankelijk te maken, voor een haalbare prijs. De opbrengsten uit de kaartverkoop worden direct geïnvesteerd in ons project en de stichting die aan dit project verbonden is (Stichting Spotje d’r op! KvK 77764242). We werken nu nog met een kaartprijs van €14,00 maar hopen dit terug te brengen naar €10,- per persoon. 


Aangezien we geen winst nastreven en onze inkomsten afkomstig zijn van sponsoring en kaartverkoop, is de hoogte van de kaartprijs rechtstreeks gekoppeld aan de steun die we ontvangen. We streven ernaar om de kaartprijs zo laag mogelijk te houden, zodat ons optreden voor iedereen binnen bereik is, zonder financiële zorgen.

Klik hier voor de begroting

 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design