homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeSchaats bij Duurstede 2023

Schaats bij Duurstede 2023

Geef een korte beschrijving van het initiatief waarvoor u een financiering vanuit het Ondernemersfonds wilt ontvangen.

Opnieuw vragen wij een bijdrage voor het organiseren van de schaatsbaan. Deze is bedoeld om bij te dragen aan de kosten voor het realiseren van een kunstijsbaan in de periode 09 december tot en met 22 december 2023. De Schaatsbaan was vorig jaar een daverend succes! Naar schatting zijn een ruime 3000 (niet unieke) bezoekjes gepleegd gedurende de twee weken van exploitatie. De schaatsbaan heeft voornamelijk als doelstelling om gratis voor kinderen een kennismaking met het schaatsfeest te bieden.

Daarnaast is het voor de binnenstad een seizoensgerelateerde verfraaiing, afgestemd op de kerstmarkt. Het is tevens een regionale activiteit, waarbij de jeugd gemotiveerd wordt om te bewegen. 


Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?

De ondernemers in de binnenstad hebben er baat bij dat twee weken lang activiteiten op de Markt plaatsvinden.

De basisscholen hebben twee weken de tijd voor meerdere bezoeken aan de schaatsbaan om het Kerstfeest op te leuken en op hun beurt kunnen alle inwoners weer genieten van deze activiteit tijdens hun kerstinkopen en bezoekjes aan onze fraaie binnenstad. Overigens hebben wij als vrijwilligers geen overhead of inkomsten door dit werk. 


Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?

Vrijwel alle basisscholen uit Wijk, Cothen en Langbroek hebben aangegeven enthousiast te zijn dat hun leerlingen hierdoor met de schaatssport/ het schaatsfeest bekend blijven. De bewoners van de gemeente Wijk bij Duurstede zullen genieten van het vertoeven in de binnenstad. En tenslotte worden extra winkelende mensen aangetrokken uit de regio. 


Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?

De schaatstraditie wordt hiermee in ere gehouden en Wijk bij Duurstede wordt in de regio op de kaart gezet. Tijdens schooltijd maar ook in de middag zijn alle kinderen meer dan welkom om te schaatsen en te genieten van spellen op de schaatsbaan, georganiseerd door Lionsclub Levefanum, VVV en enthousiastelingen.


Wat zijn de begrote kosten voor dit project?

  • Schaatsbaan: €9.000 
  • Kosten voor beveiliging en meldkamer: €500
  • Onvoorzien: €500
  • Totaal: €10.000 (ex BTW)


Voor welk bedrag doet u een aanvraag?

€3.000


Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?

Bij de volgende partijen is een aanvraag gedaan:

  • Cultuurfonds: €1.000
  • Gem. WbD €500 
  • Sponsoren €4.000 inclusief bijdrage Lions
  • Banners €1.500 (verkoop rond de schaatsbaan)
  • Totaal €7.000


Aanvullende opmerkingen

Ook hebben wij met Yves Coster (LOK) en onze organiserende vrijwilligers (nog een keer) gesproken over de wens om een baan aan te schaffen en zodoende met een gunstiger financieel plaatje te komen. Er bleek al snel dat wij, ten eerste, niet over de financiëe middelen beschikken om dit (eventueel met steun) te realiseren. Ten tweede is onze vrijwilligersgroep door leeftijd niet in staat de zware klus van het transporteren, nivelleren en opzetten uit te voeren.

Op dit moment zijn wij ook actief bezig om nieuwe vrijwilligers te zoeken voor zowel organisatie als uitvoering.

 

Klik hier voor de begroting

Klik hier voor de offerte

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design