homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeOpenstelling kerktoren en pop-up museum Dorestad

Openstelling kerktoren en pop-up museum Dorestad

Van 1 juli 2020 tot en met 30 december 2021 openstellen van de kerktoren van de Grote kerk en daar in 9 panelen vertellen over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede (De Romeinse Limes, de geschiedenis van Dorestad en de Bourgondische periode) en in 1 paneel over de toren en de kerk. Hiermee wordt gedurende 18 maanden inhoud gegeven aan de slogan: ’Kleine stad, Grote geschiedenis’.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project? -
Ondernemers in het centrum: horeca, winkeliers. (Er is voor het publiek een bijzondere plek open: de kerktoren. Op die plek is tot de openstelling van Museum Dorestad een tentoonstelling over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede te zien). Daarnaast krijgt een bedrijf uit Wijk bij Duurstede (Omnia) een opdracht om de panelen te printen en roll up banners te actualiseren.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Bewoners kunnen de kerktoren van binnen zien. Bewoners kunnen kennis nemen van de rijke geschiedenis van Wijk bij Duurstede.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Een van de publiekstrekkers van het centrum wordt opengesteld. Voor dagrecreanten en toeristen is er een interessante tentoonstelling over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede. (Dit is een goed alternatief voor Museum Dorestad dat gesloten is en pas eind 2021 weer open gaat).

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project? |
€ 3.234,-
Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 500,-

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Gemeente Wijk bij Duurstede : € 1.000,- toegekend. Museum Dorestad : € 71,- toegekend. Stadspromotie: € 617,- toegekend Rabobank Steuntje-in-de-rug: € 500,- toegekend.

 

Aanvullende opmerkingen
Het project is eerder ingediend en afgewezen met als motivatie: "Mede i.v.m. de corona crisis heeft het bestuur besloten uw aanvraag helaas af te wijzen". Er is toen per e-mail gecorrespondeerd met de vraag of het project weer ingediend kon worden als er meer duidelijkheid was over openstelling. Dat duurde even omdat er een Corona protocol uitgewerkt moest worden en offerte gevraagd voor de maatregelen die dit met zich meebracht. Omdat dit enige doorlooptijd vergde is deze aanvraag kort voor de opening. Dat was helaas niet te vermijden.

Klik hier voor het projectplan

Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design