homedeelgebiedenSport- en onderwijsLedlampen voor Sportpark Oranjehof

Ledlampen voor Sportpark Oranjehof

Sportstichting Langbroek is eigenaar, beheerder en exploitant van het Sportpark Oranjehof in Langbroek. In 2017 hebben wij 320 zonnepanelen op het dak van het gebouw geplaatst; dit heeft geleid tot aanzienlijke kostenbesparing op de energiekosten. Teneinde verdere besparing te realiseren hebben wij besloten om de verlichting op het kunstgrashoofdveld van de voetbal en de drie tennisbanen te vervangen door Led lampen. De huidige lampen zijn aan het einde van de normale levensduur en dus aan vervanging toe. De lampen op de twee natuurgrasvelden worden vooralsnog niet vervangen omdat deze minder gebruikt worden. Tevens hebben wij besloten om alle lampen in het gebouw (sporthal, kantines, kleedruimten, bestuurskamers, werkruimten) ook te vervangen door led lampen. Het besluit hiertoe is mede genomen naar aanleiding van een energiescan die is uitgevoerd door Green Sport. Deze energiescan is door de gemeente gefaciliteerd.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De Sportstichting heeft geen winstoogmerk. De vergoedingen die aan de gebruikers in rekening worden gebracht zijn gebaseerd op de exploitatie van de Stichting. Door kosten te besparen kunnen de vergoedingen worden beperkt. De gebruikers van het complex zijn alle afdelingen van Sportvereniging Langbroek (SVL), de basisscholen van Langbroek, een karateschool en een aantal andere gebruikers.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Het merendeel van de gebruikers van het sportcomplex woont in Langbroek. Doordat wij de gebruikersvergoeding kunnen beperken zijn de gebruikers in staat om de contributie voor de leden ook te beperken. Tevens geven wij een voorbeeld voor de verduurzaming van de omgeving.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
De gemeente Wijk Bij Duurstede streeft er naar om in 2030 klimaatneutraal te zijn. met deze investeringen dragen wij bij aan deze doelstelling.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De kosten voor de veldverlichting zijn € 40.535 en voor de verlichting van het gebouw € 15.869,15. Totale kosten dus € 56.404,15

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
Wij vragen een bijdrage van € 20.000

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Wij verwachten vanuit de BOSA subsidieregeling een bijdrage te ontvangen van € 16.921 (30%) Na aftrek van deze subsidie bedraagt onze netto investering € 39.483. Dit wordt uit eigen middelen gefinancierd. Sinds 1 januari 2019 kunnen wij de BTW niet meer verrekenen.

 

Aanvullende opmerkingen
De opdracht voor het vervangen van de verlichting in het gebouw is gegeven aan de lokale ondernemer Gert Jan van Eck uit Wijk Bij Duurstede. Voor de veldverlichting is geen lokale ondernemer beschikbaar. We hebben uit 3 offertes gekozen voor Strago omdat die het goedkoopste is en wij al 10 jaar goede ervaring hebben met dit bedrijf. Het realiseren van het werk zal in de komende maanden plaats vinden.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design