homedeelgebiedenSport- en onderwijsKabouterhockey

Kabouterhockey

Middels ons initiatief Kabouterhockey willen we kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar kennis laten maken met de hockeysport en de begrippen samen en vereniging. We willen de kinderen al vroeg stimuleren om te gaan sporten in teamverband en willen dit op een leuke en leerzame manier doen. We willen ze middels clinics op scholen en kinderdagverblijven laten zien dat het leuk is samen te sporten. Ook houden we rekening met de financieel minder draagkrachtigen door info te verstrekken over oa de subsidies die hier voor zijn. We hebben dit project ook besproken met de gemeente en de buurtsportcoaches.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Als eerste willen we dat de kinderen er baat bij hebben door te leren samen te sporten en met elkaar om te gaan in team verband. Daarbij helpen we de scholen en kinderdagverblijven door een leuke en andere sportieve invulling te geven aan bv de gymles. En uiteraard hopen we dat dit onze hockeyvereniging ook meer leden oplevert al weten we dat deze doelgroep relatief duur is omdat de groepen die je training wilt geven niet te groot zijn per trainer.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
We hebben na wat onderzoek gezien dat er nog een groot percentage van de kinderen niet sport. Sporten in oa e buitenlucht is goed voor de ontwikkeling van het kind en geeft uiteraard ook tussen de ouders een band.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Voor Wbd betekend dit dat er meer aandacht komt voor sport en dat dit de scholen ook extra zal motiveren om de samenwerking op te zoeken met de verenigingen om gezamenlijk de kinderen in beweging te krijgen.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De kosten zijn voor jaar 1. € 2.688,-

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
We doen de aanvraag voor € 2.388,-(zie volgende vraag)

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Bij de gemeente Wbd hebben we ook een aanvraag ingediend en hebben we de toezegging gekregen voor € 300,- als bijdrage voor dit initiatief.

 

Aanvullende opmerkingen
Vooral de materiaal- en promotiekosten die we moeten maken om leuke clinics voor de scholen te maken zijn vrij prijzig. Voor het gezond voortbestaan van een club moeten we meer doen om naar nieuwe leden te zoeken want nieuwbouw in Wijk hebben we ook nauwelijks. Een mooie bijdrage te ondersteuning van dit project zou de extra boost geven die oa de vrijwilligers stimuleren om ook weer nieuwe leuke projecten op te starten.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design