homedeelgebiedenSport- en onderwijsJornActief

JornActief

Geef een korte beschrijving van het initiatief waarvoor u een financiering vanuit het Ondernemersfonds wilt ontvangen.

Het belang van dit project is om kinderen te stimuleren om meer te bewegen en kennis te laten maken met verschillende sport-, cultuur- en natuuraanbieders in de maanden september, oktober en november. Het doel is om zoveel mogelijk jeugd met plezier te laten sporten en bewegen, waarbij de aanbieders zich kunnen presenteren. De gemeente heeft als belang dat de inwoners zo lang mogelijk blijven bewegen. Jong geleerd is oud gedaan, dus het is belangrijk dat de jeugd een passende activiteit vindt. 

Door dit project kunnen kinderen in een relatief korte periode laagdrempelig kennismaken en ontdekken wat bij hen past. Hier draagt het stimuleringsprogramma JornActief jeugd goed aan bij. Naast het stimuleringsprogramma zal er ook een activiteitenwijzer voor jeugd (4 t/m 12 jaar) gerealiseerd worden. 

Medio augustus 2023 is de eerste activiteitenwijzer uitgebracht voor 55-plussers. Dit fysieke boekje werd gekoppeld aan het stimuleringsproject ’Gezond & Vitaal ouder worden’ met vitaliteitstesten (met de opsporing van het valrisico bij 65-plussers) voor 55-plussers. 

Nu, één jaar later, zal de tweede activiteitenwijzer uitgebracht worden. Deze zal ontwikkeld worden voor de jeugd (4 t/m 12 jaar). Het is de bedoeling dat alle kinderen op de basisscholen in de gemeente Wijk bij Duurstede dit boekje zullen ontvangen (circa 2.000 kinderen!).

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?

De kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij willen door dit project kinderen laagdrempelig kennis laten maken en laten ontdekken wat bij hen past, met als doel kinderen een passende activiteit te laten vinden. 

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied? 

Dit project stimuleert kinderen in beweging te komen en opzoek te gaan naar passende sport-, cultuur- en natuuractiviteiten, maar het zorgt ook voor meer vindbaarheid van de sport-, cultuur- en natuuraanbieders die zichzelf kunnen profileren tijdens dit project. 

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel? 

Naast dat we met dit project sport-, cultuur- en natuuractiviteiten stimuleren, proberen wij er ook voor te zorgen dat al het aanbod vindbaar is voor de inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. Dit is een uitgelezen kans voor aan

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend? *

Ja, er is een verzoek ingediend bij het Vitaliteitsakkoord Wij(k) Gezond! en bij het Cultuurfonds. Voor het project hebben wij al geld ontvangen van de gemeente en vanuit het NPO-budget. 


Aanvullende opmerkingen.

Wanneer een bijdrage wordt toegekend, zal het Ondernemersfonds meegenomen worden als sponsor voor dit project. Zie bladzijde 8 van de activiteitengids voor 55-plussers. 

Jorn is de naam van onze mascotte. Wij zetten Jorn regelmatig in voor verschillende jeugdevenementen in de gemeente. Het idee komt vanuit SjorsSportief en SjorsCreatief. Dit zijn landelijke sport- en cultuur stimuleringsprogramma’s voor de jeugd. Omdat wij dit lokaal inzetten met onze eigen mascotte en het nieuwe platform WijkActief waar al het sport, cultuur en natuur aanbod te vinden is voor jong en oud hebben wij gekozen voor JornActief. Jorn willen wij terug laten komen in de activiteitengids voor jeugd en inzetten tijdens het promoten van het project op de basisscholen.     

 

 

Klik hier voor de begroting

 

 

 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design