homedeelgebiedenSport- en onderwijsWillem van Oranje : Willem Junior Theatervoorstelling

Willem van Oranje : Willem Junior Theatervoorstelling

Willem van Oranje : Willem Junior Theatervoorstelling voor 2e en 3e klassen van het ReviusWijk, doordat er sponsorgeld over was van Revius Muziektheater,  hebben we het plan opgepakt om dit geld te gebruiken voor theatervoorstellingen.  Het ging om 2000 euro wat nog beschikbaar was uit de sponsorpot van destijds. Graag willen we alle leerlingen klas 2 en klas 3 ( zo’n 300) mee laten genieten van deze voorstellingen.  In de bijlage een PDF met uitleg over het unieke project.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De 300 leerlingen in klas 2 en 3 vmbo – havo -vwo een mooie culturele ervaring op laten doen en de 4 leraren in de sectie Geschiedenis die nu een fantastische aanleiding hebben om hun lessen completer te maken. Ook de muziekleraar is blij! Het Wilhelmus wordt gezongen en er wordt gemusiceerd!  

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
De productie wordt opgezet door Giovanni Sturkenboom samen met Floris van Rooijen beiden geboren en getogen in Wijk bij Duurstede. De voorstelling wordt gehouden in ons plaatselijke theater Calypso. De geschiedenissectie draagt bij aan de voorstelling door lesstof/leerstof te delen met de scriptschrijver Floris. Leerboeken van onze school, ReviusWijk, worden gebruikt voor het inhoudelijke deel van de voorstelling! Bijzonder!  

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel? 
De leerlingen komen voor het grootste deel natuurlijk uit Wijk bij Duurstede en de organisatie, denk aan Giovanni en Floris komt ook uit Wijk. Theater Calypso kan nu weer optimaal ingezet worden.  

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De twee voorstellingen zijn gepland op 27 september 2021 in Theater Calypso. Twee voorstellingen voor 2 x 150 leerlingen kosten totaal  3650,- euro ex btw Inclusief 3978,50 inclusief de 9 % BTW Hierbij hoort ook een lespakket wat bij deze voorstelling hoort, waarin zowel geschiedenis als muziek tot de inhoud behoren. (Dit is all-in: de kosten van huur Theater Calypso is hier bij inbegrepen. )  

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
Er is 2000 euro beschikbaar, dus we hebben nog minimaal 1978,50 euro nodig om de voorstellingen te kunnen laten doorgaan.  

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend? 
Nee, er zijn geen andere fondsen aangeschreven.  

Aanvullende opmerkingen:
Unieke kans voor ons als school, om bij te dragen aan de voorstellingen middels de schoolboeken en dan mee te maken dat het stuk wordt opgevoerd. Voor leerlingen een unieke kans om toneel mee te maken en zij ontvangen het bijgaande lespakket. Na de Corona-periode kunnen leerlingen eindelijk weer eens cultuur opsnuiven in hun eigen Wijkse theater. De geschiedenis-sectie is bijzonder blij met deze buitenkans die wordt geboden door de over gebleven gelden te gebruiken Giovanni Sturkenboom, ondernemer/inwoner uit Wijk bij Duurstede, heeft hiermee een unieke kans om zijn productie in Wijk bij Duurstede te laten zien. Het stuk, van Theater in school, ga naderhand het land in om opgevoerd te worden in andere theaters.  Ook Floris van Rooijen heeft kans om zijn script uitgevoerd te zien worden in Wijk bij Duurstede.

Klik voor nadere info hier.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design