homedeelgebiedenSport- en onderwijsWijkse Wandeldriedaagse

Wijkse Wandeldriedaagse

Geef een korte beschrijving van het initiatief waarvoor u een financiering vanuit het Ondernemersfonds wilt ontvangen.

Op 22, 23 en 24 april wordt de eerste Wijkse Wandeldriedaagse voor ouderen georganiseerd met de WABO en de Buurtsportcoaches. Op die dagen wandelen ouderen, of worden in hun rolstoel gereden afstanden van 250 meter tot 5 kilometer. 

Om 15:00 is de gezamenlijke start vanaf het E&E Gasthuis met een kopje koffie of thee. Om 15:30 uur gaat men wandelen, er is muziek en een bekende Wijkenaar (Burgemeester, wethouder, Theo Metz of weerman Peter Kuipers Munneke) geeft het startschot. 

Op woensdag 24 april is er een aubade met een hapje en een drankje in de zalen van het E&E. Er is dan ook een beweegmarkt, Zang van de Wijkse Troubadour en een gedicht van de Wijkse stadsdichter.

Op de beweegmarkt zijn naast de verenigingen bedrijven als Huisartsen, sportscholen en beweeg- of personal coaches aanwezig. Daarnaast zijn de paramedisch gelinkte bedrijven als Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, Diëtisten  en Ergotherapeuten actief in de beweegmarkt. Wij gaan een aantal van deze ondernemers vragen zich te presenteren tijdens de wandeltochten en de slotmanifestatie.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?

Wij willen ouderen in beweging brengen en laten genieten van een gezellige ontmoeting. Wij hopen dat er leuke contacten ontstaan en dat men er samen vaker op uit trekt.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?

De omgeving van het E&E is dementievriendelijk geworden. Dat wordt gevierd. Ouderen in Wijk bij Duurstede kunnen elkaar ontmoeten en komen naar wij hopen later meer in beweging.

Vitaliteitstesten hebben aangetoond dat ouderen, omdat zij minder bewegen, hoger valrisico hebben. Dit alles heeft te maken met het afnemen van de spierkracht van de benen. De reactiesnelheid om een evenwichtsverstoring te constateren neemt af als het niet wordt gebruikt. De spierkracht van de benen loopt heel snel terug bij inactiviteit.


Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?

Bij het E&E wordt de inrichting van de wegen en paden aangepast waardoor medemensen met een cognitief probleem makkelijker de weg kunnen vinden. Wij gaan de regionale media als RTV Utrecht en Hart van Nederland vragen aandacht te besteden aan ons evenement. 


Jong & oud

We gaan de Stichting Jord (ww.jord.nl) vragen of hun jongeren de ouderen die hen begeleiden willen meenemen naar de Wandeldriedaagse. We vragen het Revius of er scholieren zijn die de stempelposten willen bemensen of een deelnemer in een rolstoel willen duwen.

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?

Wij gaan bedrijven vragen om donaties te doen of zich te presenteren door beachflags. Wij vragen het Vitaliteitsfonds ook om een kleine bijdrage voor bijvoorbeeld het herinneringspresentje. 


Klik hier voor de begroting

 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design