homedeelgebiedenSport- en onderwijsWijkse Dijkloop

Wijkse Dijkloop

De Wijkse Dijkenloop is een kleine, maar sfeervolle loop in een prachtige omgeving. Het vervoer naar de startlocatie per bus geeft deelnemers een "schoolreisjes-gevoel". Onze stijl is professioneel en persoonlijk. In de toekomst zouden wij ook graag een kidsrun aan het evenement toevoegen,

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Lokale ondernemers die hun diensten leveren. Triomf Tours verzorgt het vervoer van de deelnemers vanuit Wijk bij Duurstede naar de startlocaties Gravenbol en Amerongen. v.d. Akker uit Cothen levert de tent bij de finishlocatie. Na afloop an het evenement is er een vrijwilligersbijeenkomst in Cafe Restaurant De Engel. Aanvulling 22-9-2022: de vrijwilligersbijeenkomst is in Restaurant Dorestad.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Het project draagt bij aan de promotie en levendigheid van de binnenstad omdat de finish op de Markt is. Daardoor draagt het bij aan extra bezoekers en bestedingen.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Het project heeft een breed draagvlak bij ondernemers ( winkeliers en horeca) en inwoners. De finish op de Markt zorgt voor een sfeervolle ambiance. Deelnemers komen uit heel Nederland, dit zorgt voor promotie van Wijk bij Duurstede in zijn geheel. De route is van Amerongen of de Gravenbol over de Rijndijk naar Wijk bij Duurstede. Deelnemers zien dan ook de mooie natuur van het rivierengebied met in de verte de skyline van Wijk bij Duurstede. Het deelnemeraantal van de eerdere edities was tussen de 350 en 380 personen.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
7.300 euro

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
2.000 euro

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Er is een aanvraag ingediend voor een bijdrage vanuit het Sportakkoord van de gemeente Wijk bij Duurstede. Wij hebben hiervan nog geen toezegging ontvangen. De Lions hebben een bijdrage toegezegd. Een aantal Wijkse ondernemers zijn bereid om ons te ondersteunen door middel van geld en/of goederen. Wij hebben een bijdrage mogen ontvangen van HDSR, in het kader van het project "Sterke Dijk"

 

Aanvullende opmerkingen:
Naast het onbezoldigde bestuur van de Stichting, dragen veel vrijwilligers hun steentje bij om het evenement tot een groot succes te maken. Dit evenement past in de ambitie van de gemeente Wijk bij Duurstede om meer nadruk te leggen op een gezonde leefwijze.

 

Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design