homedeelgebiedenSport- en onderwijsWijks kinderspektakel zomer 2021

Wijks kinderspektakel zomer 2021

Het Wijks Kinderspektakel is het grootste en leukste kinderevenement uit de gemeente Wijk bij Duurstede voor kinderen van 2 t/m 13 jaar dat vanaf 2017 in de kerstvakantie wordt georganiseerd. Ruim één jaar lang zijn alle evenementen ‘on hold’ gezet door de Corona maatregelen. Veel kinderen kijken weer uit naar het Kinderspektakel in de winter. Kijkend naar de ontwikkelingen en versoepelingen van de maatregelen, durven de buurtsportcoaches het aan om een speciale zomereditie van het Kinderspektakel te organiseren. Dit doen we nog groter en ruimer opgezet op het buitenterrein van sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede. Door de Corona maatregelen zijn er minder sponsoren die de mogelijkheid hebben om het evenement te sponsoren. Daarnaast brengt een groter terrein waar kinderen uitgedaagd worden om te bewegen en te ontdekken ook meer kosten met zich mee. Daarom dienen wij een aanvraag in bij het Ondernemersfonds in de hoop deze zomereditie voor de kinderen en ouders te kunnen neerzetten. Op donderdag 26 augustus en vrijdag 27 augustus kunnen kinderen van 2 t/m 13 jaar weer volop bewegen en spelen. Met 18.000m2 aan buitenterrein en de gymzaal op sportpark Mariënhoeve zijn er nog meer beweeg en speelmogelijkheden voor verschillende leeftijden. Naast beweging zijn er ook meer creatieve activiteiten te doen. Voor de jonge kinderen van 2 t/m 4 jaar is er weer een apart Kids Paradijs gedeelte met voldoende zitruimte. Voor kinderen van 4 t/m 14 jaar zijn er veel verschillende, nieuwe en uitdagende attracties, shows en sportclinics van lokale sport- en beweegaanbieders.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Stichting Wijksport heeft er met de horeca (PLAZA) enigszins baat bij. Stichting Wijksport en de buurtsportcoaches maken geen winst op dit evenement. Als stichting hebben we er veel meer baat bij dat door buurtsportcoach activiteiten en evenementen zoals dit Wijks Kinderspektakel meer inwoners uit de gemeente het sportpark ‘ontdekken’ en hun weg hier naartoe weten te vinden; het Wijks Kinderspektakel draagt bij aan een positief imago en naamsbekendheid van Stichting Wijksport. Voor de bekendheid en de organisatie van het Wijks Kinderspektakel werken wij samen met lokale ondernemers zoals o.a. Den Hoed, lokale sportaanbieders, GEKO en Wear to Work. Ook werken we samen met lokale sportaanbieders die tijdens het evenement verschillende sportclincis aan kinderen aanbieden en op deze manier kinderen enthousiast kunnen maken voor hun sport.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Het Wijks Kinderspektakel is vanuit de behoefte van ouders en kinderen uit Wijk bij Duurstede georganiseerd doordat er steeds meer geluiden kwamen dat er in de vakanties niet echt iets leuks voor kinderen georganiseerd werd in de gemeente. Zo is er in 20217 een start gemaakt met het Wijks Kinderspektakel in de kerstvakantie. Vanuit de wens van ouders en kinderen organiseren we nu ook deze zomereditie. Het evenement is voor alle kinderen van 2 t/m 13 jaar en hun ouders uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Het Wijks Kinderspektakel is in 2017 klein georganiseerd en is sinds 2018 met 4500m2 uitgeroeid tot het grootste (niet vaste) indoor Kinder Spektakel uit de regio en waarschijnlijk van Nederland. Met de uitbreiding naar het buitenterrein, kunnen we nog meer kinderen en ouders ruimte bieden en leuke aantrekkelijke activiteiten organiseren. Het Wijks Kinderspektakel is inmiddels voor kinderen en ouders een begrip geworden en staat voor plezier en bewegen in de kerstvakantie. Meer dan 1250 kinderen uit de gemeente hebben over twee dagen enorm veel plezier. Ook tijdens de laatste week van de zomervakantie hoeven ouders en kinderen nu ook niet meer uit te wijken naar randgemeenten voor soortgelijke evenementen. Het team van buurtsportcoaches probeert het Wijks Kinderspektakel blijvend te vernieuwen zodat kinderen en ouders jaarlijks terugkeren.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 26.695,00

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 3.895,00

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend? 
Ja, dit is gedaan bij diverse sponsoren (zie begroting) waarbij er een bedrag van € 2.000 wordt gesponsord. De gemeente Wijk bij Duurstede en Stichting Wijksport zorgen van een cofinanciering m.b.t. de ureninzet van de buurtsportcoaches en het facilitaire team (€ 7.200) en €1.000 uit het budget van de buurtsportcoaches.

Aanvullende opmerkingen
Zie begroting als bijlage

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design