homedeelgebiedenSport- en onderwijsWijkCup voor jongeren

WijkCup voor jongeren

De WijkCup is een evenement uit de gemeente Wijk bij Duurstede voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Voor de WijkCup moeten de jongeren hun vrienden en vriendinnen verzamelen om een eigen team te maken. Met dit eigen team ga je twee middagen lang strijden voor de WijkCup. Nu de lockdown eindelijk voorbij is en de versoepelingen doorgezet worden, durft de buurtsportcoach het aan om dit evenement te organiseren. De WijkCup wordt georganiseerd door het Buurtsport & Cultuur team (buurtsportcoach van Stichting Wijksport, de cultuurcoach van bibliotheek Z-O-U-T en de jongerenwerkers van Stichting Binding). Dit project neemt wel enige kosten met zich mee. Door de Corona-maatregelen is het lastig om sponsoren te vinden die het evenement willen sponsoren. Daarom dienen wij een aanvraag in bij het Ondernemersfonds in de hoop dat de Wijkcup neergezet kan worden voor de jongeren. Op woensdag 21 juli en donderdag 22 juli vindt de WijkCup plaats op het evenemententerrein bij kwalitaria van 12:00 tot 17:00. De eerste dag wordt er een toernooi georganiseerd waarin de teams tegen elkaar strijden, de sporten die deze dag voorbij komen zijn voetbal, trefbal en frisbee. De laatste dag gaan de teams tegen elkaar strijden in een zes/tien kamp. Aan het einde van het evenement wint het beste team de WijkCup.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Financieel gezien hebben de buurtsportcoach van Stichting Wijksport, de cultuurcoach van Bibliotheek Z-O-U-T en de jongerenwerkers van Stichting Binding geen baat aan dit project. De WijkCup draagt bij aan de naamsbekendheid van het Buurtsport & Cultuur team. Wij werken samen met lokale ondernemers zoals Den Hoed, ijssalon verheggen en Kwalitaria Duurstede. Ook werken we samen met verschillende sportverenigingen in Wijk bij Duurstede.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
De WijkCup is vanuit de behoefte van jongeren en ouders uit Wijk bij Duurstede georganiseerd. Er werd aangegeven dat er in deze Corona-tijd weinig gedaan wordt voor de jongeren uit Wijk bij Duurstede. Zo is het idee in het Buurtsport & Cultuur team ontstaan om een evenement voor deze doelgroep te organiseren. Het evenement is voor alle jongeren van 12 t/m 17 jaar uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
De WijkCup is een evenement voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Aangezien er verder geen evenementen zijn voor deze doelgroep. Krijgen we een nieuwe doelgroep in beweging in Wijk bij Duurstede. Daarnaast is het een evenement wat elk jaar terug zou kunnen komen

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 4.732,25

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 1.256,25

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja, dit is gedaan bij diverse organisaties.

 

Aanvullende opmerkingen
Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design