homedeelgebiedenSport- en onderwijsKinderspektakel Wijk bij Duurstede

Kinderspektakel Wijk bij Duurstede

Het Wijks Kinderspektakel is het grootste en leukste kinderevenement uit de gemeente Wijk bij Duurstede voor kinderen van 2 t/m 13 jaar dat vanaf 2017 in de kerstvakantie wordt georganiseerd. Ruim twee jaar lang zijn alle evenementen on hold gezet door de Corona maatregelen. Veel kinderen kijken weer uit naar het Kinderspektakel in de winter. Kijkend naar de ontwikkelingen en versoepelingen van de maatregelen, durven de buurtsportcoaches het aan om de winter editie van het Kinderspektakel te organiseren. Dit doen we nog beter door meer leuke en uitdagendere attracties naar binnen te halen. Ook creeren we graag een sfeervolle verwarmde ruimte voor ouders en verzorgers op het buitenterrein van ons sportpark. Hier kunnen zij ontspannen en elkaar ontmoeten waarbij er de mogelijkheid is voor drinken en eten. (voldoende en een fijne zitruimte voor ouders/verzorgers is alleen binnen met zoveel kinderen niet goed te creeren). We merken dat de inhuur van professionals, attracties, materiaal en ook de zaalhuur (door een verhoging van de energiekosten) zijn gestegen. Het streven is om ook de ticketprijs zo laag mogelijk te houden waardoor het aantrekkelijk blijft om met het gezin naar het evenement te komen. Ook willen we via De Voedselbank en Binding) nagaan of we kinderen uit gezinnen met een laag inkomen tegemoet kunnen komen zodat ook zij mee kunnen doen. Afhankelijk van de subsidie die wij ontvangen, kunnen we de attracties waarvoor normaliter extra voor betaald moet worden (om uit de kosten te komen) laag houden of zelf kosteloos aanbieden. Daarom dienen wij een aanvraag in bij het Ondernemersfonds in de hoop deze wintereditie voor de kinderen en ouders te kunnen neerzetten. Op dinsdag 3 en woensdag 4 januari kunnen kinderen van 2 t/m 12 jaar weer volop bewegen en spelen. Met 4500m2 aan binnenaccommodaties en een deel buitenterrein op sportpark Marienhoeve zijn er nog meer beweeg en speelmogelijkheden voor verschillende leeftijden en wordt er een gezellige ruimte voor ouders en verzorgers gecreeerd. Voor de jonge kinderen van 2 t/m 4 jaar is er weer een apart Kids Paradijs gedeelte met voldoende zitruimte. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn er veel verschillende, nieuwe en uitdagende attracties, shows en sportclinics van lokale sport- en beweegaanbieders. 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Stichting Wijksport heeft er met de horeca (PLAZA) en lokale ondernemers (promotie materiaal en catering buitenruimte ouders en verzorgers) enigszins baat bij. Stichting Wijksport en de buurtsportcoaches maken geen winst op dit evenement maar kostendekkend is. Als stichting hebben we er veel meer baat bij dat door buurtsportcoach activiteiten en evenementen zoals dit Wijks Kinderspektakel meer inwoners uit de gemeente het sportpark ontdekken en hun weg hier naartoe weten te vinden; het Wijks Kinderspektakel draagt bij aan een positief imago en naamsbekendheid van Stichting Wijksport. We merken dat er nog inwoners zijn die het sportpark onvoldoende kennen en onvoldoende weten wat de buurtsportcoaches precies doen en dat zij onderdeel zijn van Stichting Wijksport. Voor de bekendheid en de organisatie van het Wijks Kinderspektakel werken wij samen met lokale ondernemers zoals o.a. Den Hoed, Brasserie Florian/De Engel/JUMBO, GEKO en Wear2Work. Ook werken we samen met lokale sportaanbieders die tijdens het evenement verschillende sportclincis aan kinderen aanbieden en op deze manier kinderen enthousiast kunnen maken voor hun sport. 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Het Wijks Kinderspektakel is vanuit de behoefte van ouders en kinderen uit Wijk bij Duurstede georganiseerd doordat er steeds meer geluiden kwamen dat er in de vakanties niet echt iets leuks voor kinderen georganiseerd werd in de gemeente. Zo is er in 2017 een start gemaakt met het Wijks Kinderspektakel in de kerstvakantie en is dit evenement inmiddels een begrip geworden en een jaarlijks terugkerend evenement. Het evenement is voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar en hun ouders uit de gemeente Wijk bij Duurstede. Uiteraard zijn ook ouders en kinderen buiten onze gemeente welkom maar meer dan 95% van de mensen komt uit de gemeente Wijk bij Duurstede. 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Het Wijks Kinderspektakel is in 2017 klein georganiseerd en is sinds 2018 met 4500m2 uitgeroeid tot het grootste (niet vaste) indoor Kinder Spektakel uit de regio en waarschijnlijk van Nederland. Met de uitbreiding van zit- en relaxtruimte voor ouders en verzorgers kunnen we het he meer naar de zin maken. Met meer nog leukere en uitdagendere attracties en activiteiten kunnen we ervoor zorgen dat kinderen nog meer plezier hebben. Het Wijks Kinderspektakel is inmiddels voor kinderen en ouders een begrip geworden en staat voor plezier en bewegen in de kerstvakantie. Meer dan 1000 kinderen uit de gemeente hebben over twee dagen enorm veel plezier. Het team van buurtsportcoaches met partners probeert het Wijks Kinderspektakel blijvend te vernieuwen zodat kinderen en ouders jaarlijks terugkeren. 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
euro 27.621,00

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
euro 3.551,00

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja, dit is gedaan bij diverse sponsoren (zie begroting) waarbij er een bedrag van euro 4.500,00 wordt gesponsord. De gemeente Wijk bij Duurstede en Stichting Wijksport zorgen van een cofinanciering m.b.t. de ureninzet van de buurtsportcoaches en het facilitaire team (72,20) en euro 1.500,00 uit het budget van de buurtsportcoaches. 

Aanvullende opmerkingen
Zaalhuur is niet in de begroting meegenomen maar deze kosten zijn er wel. Dit wordt intern geregeld en vanuit het buurtsportcoach budget bekostigd. 

Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design