homedeelgebiedenSport- en onderwijsCoronatesten voor handbal competitieteam

Coronatesten voor handbal competitieteam

Dames 1 van handbalvereniging Fortissimo is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de eredivisie (hoogste damescompetitie in Nederland). Aangezien de eredivisie handbal onder topsport valt, mogen de dames op dit moment binnen trainen indien zij vooraf de training testen. Er moet minimaal 2x in de week getest worden willen de meiden meerdere keren per week kunnen binnen trainen. De testen kosten een hoop geld en de club kan helaas niet alle testen bekostigen. I.v.m. Corona heeft de club al een jaar niet tot nauwelijks inkomsten waardoor er weinig ruimte voor extra uitgaven is. Dames 1 is op zoek naar andere manieren om de testen te kunnen bekostigen zodat er volop getraind kan worden ter voorbereiding op de competitie die in september zal starten. De dames hebben bijna een jaar niet binnen getraind en zij zullen volop moeten gaan trainen willen zij mee kunnen gaan doen in de competitie. Ze hebben momenteel een trainingsachterstand van meerdere maanden op andere teams uit de competitie.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Dames 1 van HV Fortissimo.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
De handbal is een veelbesproken sport binnen Cothen en omstreken. Dames 1 is een visitekaartje voor tophandbal en is het enige damesteam dat eredivisie speelt binnen de regio Utrecht. Veel mensen uit Cothen en omstreken komen naar de handbal om de dames te supporten en een leuke wedstrijd te kunnen zien.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Na velen jaren speelt Dames 1 van HV Fortissimo weer op het hoogste niveau van Nederland. Als gemeente kunnen we trots zijn dat een dorp met zo weinig inwoners een team op het hoogste niveau kan laten presteren. We hopen als vereniging en team een visitekaartje te zijn voor (jonge) kinderen en andere betrokkenen.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 2.097,65

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 2.097,65

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Nee

Aanvullende opmerkingen
Voor het binnen trainen moeten er verplicht zelftesten, beschermingsschorten en mondkapjes aanwezig zijn. Er zijn 2 personen die de testen bij de dames afnemen. De testen kunnen bij het NHV (Nederlandse handbal verbond) aangeschaft worden. De minimale afname is 225 testen a 4,50 euro. Indien de dames vaker in de week gaan trainen dan zal er 2x in de week getest moeten gaan worden. De dames willen graag budget voor 450 stuks aan testen en bijbehorende beschermingsmiddelen ontvangen zodat daarmee ongeveer 2,5 maand getraind kan worden. De beschermingsschorten en mondkapjes zijn voor de personen die de testen afnemen en worden per testmoment vervangen.

Klik hier voor de begroting

Klik hier voor nadere toelichting

 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design