homePROJECTENin behandeling

PROJECTEN IN BEHANDELING

Kerstverlichting 2024 GOH
Geplaatst op: 11 april 2024

De aard van deze aanvraag is gelegen in het onderhoud van de kerstverlichting welke jaarlijks het (winkel)centrum de sfeer geeft die onze stadskern verdient. Met het onderhoud wordt de kerstverlichting: aangebracht, vervangen indien nodig, en weer verwijderd aan het eind van de periode. Lees meer »

JornActief
Geplaatst op: 12 maart 2024

Het belang van project Jornactief is om kinderen te stimuleren om meer te bewegen en kennis te laten maken met verschillende sport-, cultuur- en natuuraanbieders in de maanden september, oktober en november. Het doel is om zoveel mogelijk jeugd met plezier te laten sporten en bewegen, waarbij de aanbieders zich kunnen presenteren. De gemeente heeft als belang dat de inwoners zo lang mogelijk blijven bewegen. Jong geleerd is oud gedaan, dus het is belangrijk dat de jeugd een passende activiteit vindt.  Lees meer »

Eten bij Agnes 2024
Geplaatst op: 12 maart 2024

Eten bij Agnes is Ontmoeting: burendag op dorpsniveau. Ontmoeting door gezamenlijk te eten en wel op het pittoreske, ommuurde buitenterrein van het Agneskerkje in Cothen. Ontmoeting vindt in het dorp Cothen, met 3300 inwoners, op verenigingsniveau plaats; dat is goed, maar het kan beter in een vergrijzend dorp waar ook ontheemden een plek vinden. Als mensen elkaar ontmoeten, leren kennen, dan kunnen en willen ze ook wat voor elkaar betekenen. Lees meer »

Puur Wijks Muziekfestival
Geplaatst op: 28 februari 2024

Het “Puur Wijks Muziek Festival” is ontstaan uit het landelijk Shantykoren festival. Daaruit is het idee ontstaan om één keer per jaar een korenfestival te organiseren bestaande uit zang- en muziekgroepen uit de Gemeente Wijk bij Duurstede en omgeving. Dit had als resultaat 10 zangkoren uit Wijk; te weten Java Jive; Lekkerbekken; Wijks Vocaal; Eigen Wijs; Chasing Fingers Jazz; Tranen met tuiten; Moustache; The Unknown; Misha van der Hoef en Shantykoor tussen Rijn en Lek. Lees meer »