homePROJECTENalle projecten

ALLE PROJECTEN

Wijkse Passie
Geplaatst op: 17 februari 2024

Vanuit het verlangen om, in de donkere periode van de coronapandemie, een sprankje hoop te verspreiden en een gevoel van verbondenheid te creeren, hebben we in 2021 onze eigen eerste versie van The Passion, De Wijkse Passie, tot leven gebracht. 

Na twee succesvolle online edities was het in 2023 tijd voor onze allereerste live uitvoering op de bekende Goede Vrijdag voor Pasen. Met de gulle steun van lokale ondernemingen, toegewijde vrijwilligers en onze loyale fans hebben we een onvergetelijke show neergezet in het Dorpshuys van Cothen. 

We zijn vast van plan onze voorstelling dit jaar naar hetzelfde niveau te brengen. Liever doen we er zelfs nog een schep bovenop! 

  Lees meer »

Banieren De Heul
Geplaatst op: 29 januari 2024

De banieren van Winkelcentrum De Heul zijn aan vernieuwing toe. De tand des tijds heeft zijn werk gedaan maar vooral de wind is hier de oorzaak van. Lees meer »

Met je Hart Wijk
Geplaatst op: 22 januari 2024

Doel van de Stichting Met je Hart Wijk bij Duurstede is om eenzame 70+ers in de gemeente Wijk bij Duurstede alleenstaand en zelfstandig wonend maandelijks samen te brengen tijdens een etentje bij de Wijkse horeca en zorgen dat ze weer sociale contacten gaan maken.  Lees meer »

Activiteiten De Heul 2024
Geplaatst op: 12 januari 2024

Voor de winkeliers in winkelcentrum De Heul breken er barre tijden aan. De sloop- en nieuwbouw van het centrum laat nog op zich wachten. Er is geen startpunt bekend. De loop naar het centrum neemt af en de winkeliers zien hun omzet dalen. Reden om de promotieactiviteiten voort te zetten in een poging het publiek te blijven prikkelen met acties en sfeervolle vieringen. Lees meer »

Wijkse Wandeldriedaagse
Geplaatst op: 11 januari 2024

Op 22, 23 en 24 april wordt de eerste Wijkse Wandeldriedaagse voor ouderen georganiseerd met de WABO en de Buurtsportcoaches. Op die dagen wandelen ouderen, of worden in hun rolstoel gereden afstanden van 250 meter tot 5 kilometer. 

Om 15:00 is de gezamenlijke start vanaf het E&E Gasthuis met een kopje koffie of thee. Om 15:30 uur gaat men wandelen, er is muziek en een bekende Wijkenaar (Burgemeester, wethouder, Theo Metz of weerman Peter Kuipers Munneke) geeft het startschot. 

Op woensdag 24 april is er een aubade met een hapje en een drankje in de zalen van het E&E. Er is dan ook een beweegmarkt, Zang van de Wijkse Troubadour en een gedicht van de Wijkse stadsdichter.

  Lees meer »