homehet ondernemersfondsOorsprong

OORSPRONG

Op initiatief van de gemeente Wijk bij Duurstede, de Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede, de Stichting Ondernemerskring Wijk bij Duurstede en andere ondernemers uit de gemeente is het ondernemersfonds opgericht voor en door ondernemers ten behoeve van gemeentebrede, gebiedsgerichte of sectorgerichte collectieve initiatieven. De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft hiertoe op 9 december 2014 een positief besluit genomen alsmede over de aanpassing van de tarieven voor de OZB voor een periode van vijf jaar vanaf het jaar 2015 voor de financiering van het fonds.

Het Ondernemersfonds was op 1 januari 2015 een feit.

Het ondernemersfonds wordt gefinancierd uit een opslag van € 72,50 (tarief 2015) per honderdduizend euro WOZ-waarde op het tarief onroerende zaakbelasting voor niet-woningen.

De verwachte opbrengst van deze opslag bedraagt voor het eerste jaar(2015) € 155.000,-. Dit bedrag wordt voor een periode van vijf jaar aan de Stichting uitgekeerd in de vorm van een subsidie en betreft het totaalbedrag van alle deelgebieden.

© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design