homedeelgebiedenWijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede

Dit deelgebied bestaat uit de ondernemers in de binnenstad en de winkelgebieden De Heul en De Horden en overige ondernemers binnen Wijk bij Duurstede.

Het deelgebied wordt vertegenwoordigd door de deelraad en kent de volgende leden: 

PROJECTEN

Kerstverlichting 2024 GOH
Geplaatst op: 11 april 2024

De aard van deze aanvraag is gelegen in het onderhoud van de kerstverlichting welke jaarlijks het (winkel)centrum de sfeer geeft die onze stadskern verdient. Met het onderhoud wordt de kerstverlichting: aangebracht, vervangen indien nodig, en weer verwijderd aan het eind van de periode. Lees meer »

Wijkse Moestuindeels toegewezen
Geplaatst op: 1 maart 2024

De Wijkse Moestuin is een zelfoogsttuin: een tuinderij waar de leden hun eigen groenten komen oogsten! Hierdoor wordt de tuin een gemeenschapstuin en vinden er allerlei activiteiten plaats om het contact tussen oogstgenoten te bevorderen.

Het project zorgt voor een herkenbare toegang tot De Wijkse Moestuin en een groene entree voor Wijk bij Duurstede. Het zorgt voor meer ruimte en gelegenheid om samen met de diverse vrijwilligersgroepen gezonde groenten en fruit te telen en ook voor een goede en toegankelijke plek voor sociale activiteiten.

Wat doet de Wijkse Moestuin? Er is zoveel winst te behalen met goede verzorging van de bodem!

  • Verspreiding van kennis over duurzaam verbouwen van groente en gewassen
  • Cursussen om in je eigen tuin te telen
  • Sociale activiteiten in samenwerking met stichting Binding en Naburen
  • Educatie aan kinderen 
Lees meer »

Puur Wijks Muziekfestival
Geplaatst op: 28 februari 2024

Het “Puur Wijks Muziek Festival” is ontstaan uit het landelijk Shantykoren festival. Daaruit is het idee ontstaan om één keer per jaar een korenfestival te organiseren bestaande uit zang- en muziekgroepen uit de Gemeente Wijk bij Duurstede en omgeving. Dit had als resultaat 10 zangkoren uit Wijk; te weten Java Jive; Lekkerbekken; Wijks Vocaal; Eigen Wijs; Chasing Fingers Jazz; Tranen met tuiten; Moustache; The Unknown; Misha van der Hoef en Shantykoor tussen Rijn en Lek. Lees meer »

Wijkse Passieafgewezen
Geplaatst op: 17 februari 2024

Vanuit het verlangen om, in de donkere periode van de coronapandemie, een sprankje hoop te verspreiden en een gevoel van verbondenheid te creeren, hebben we in 2021 onze eigen eerste versie van The Passion, De Wijkse Passie, tot leven gebracht. 

Na twee succesvolle online edities was het in 2023 tijd voor onze allereerste live uitvoering op de bekende Goede Vrijdag voor Pasen. Met de gulle steun van lokale ondernemingen, toegewijde vrijwilligers en onze loyale fans hebben we een onvergetelijke show neergezet in het Dorpshuys van Cothen. 

We zijn vast van plan onze voorstelling dit jaar naar hetzelfde niveau te brengen. Liever doen we er zelfs nog een schep bovenop! 

  Lees meer »

Banieren De Heulafgewezen
Geplaatst op: 29 januari 2024

De banieren van Winkelcentrum De Heul zijn aan vernieuwing toe. De tand des tijds heeft zijn werk gedaan maar vooral de wind is hier de oorzaak van. Lees meer »

© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design