homedeelgebiedenCothen, Langbroek en het buitengebiedSinterklaas in Langbroek

Sinterklaas in Langbroek

Op 18 november 2017 verwelkomen we Sinterklaas en zijn Pieten weer in Langbroek. Een jaarlijkse traditie die door de inzet van vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Ondersteund door muziekvereniging Excelsior, de brandweer en de verkeersregelaars allereerst een rijtoer door Langboek, gevolgd door een samenzijn in het Dorpshuis waar bij de kinderen t/m 11 jaar welkom zijn. Uitgangspunt is dat het toegankelijk moet zijn voor alle kinderen; daarom geen entree en iedereen naar huis met een kleine attentie. Jaarlijks ontvangen we een bescheiden subsidie van de gemeente en worden we gesponsord door verschillende organisaties.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Dit evenement heeft geen commercieel karakter. Doel is om de kinderen binnen Langbroek, maar ook vanuit de andere dorpskernen een leuke middag te geven.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
De intocht is een jaarlijks terugkerende traditie. Mensen, jong en oud staan langs de route. Op het Prinsenplein wordt er een act opgevoerd door de Sint en Pieten waar veel bewoners van het MFA gebouw op af komen. (even uit hun isolement) Jaarlijks hoort er ook een kleurwedstrijd bij; Het kleuren wordt door de jeugd verzorgd, de jury bestaat juist uit de ouderen inwoners van Langbroek. In het Dorpshuis komt de jury bijeen. Zo verbinden we met deze mooie traditie jong met oud.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Dit project is een meerwaarde. Een aantal bezoekers woonachtig in Wijk bij Duurstede komen juist naar Langbroek vanwege de kleinschaligheid. Hier kun je nog gewoon bij Sinterklaas op schoot zitten!

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
Totale begrootte kosten zijn € 2.600,-

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€500,-

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Nee.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design