homedeelgebiedenBedrijventerrein Broekweg-LangshavenVervanging beveiligingscamera’s bedrijventerreinen

Vervanging beveiligingscamera’s bedrijventerreinen

De camera’s op de bedrijventerreinen Broekweg, Langshaven en Broekweg-Noord hebben goed hun werk gedaan en zijn nu afgeschreven; een aantal is aan vervanging toe. Verder moet de 10 jaar oude VMS server vervangen worden en heeft de ANPR server van het kentekenregistratiesysteem een grote onderhoudsbeurt nodig. Tenslotte is het netwerk gevoelig voor bomen en gaan we het signaal van de Weegmaat omleiden via de Langkamp. Twee masten moeten weer kaarsrecht gezet worden, maar verder gaan de masten nog jaren mee. Daarnaast zijn wij samen met gemeente, politie en brandweer (via VRU) bezig met de terreinen te certificeren voor het KVO-B

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De bedrijven op de Wijkse bedrijventerreinen krijgen door cameratoezicht en het KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen) middels de raamovereenkomst die SPBW heeft afgesloten met de Rabobank (Interpolis) een korting op hun verzekeringspremie tot 15%. Overigens kunnen ze ook korting krijgen bij andere verzekeringsmaatschappijen. Verder worden de bedrijventerreinen door cameratoezicht en KVO-B superveilig, vitaal, modern en aantrekkelijk voor bedrijven om zich in Wijk bij Duurstede te vestigen. Hierdoor wordt ook de lokale werkgelegenheid gestimuleerd en neemt het verkeer op de N229 af.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Voor de bedrijven betekenen de camera’s en KVO-B dat hun bijdrage aan het ONF voor een (soms groot) deel wordt gecompenseerd door de korting op de verzekeringspremie. Verder dat we de veiligste en - wat sommige ondernemers ons zeggen - mooiste bedrijventerrein van de provincie Utrecht hebben en dat ondernemers met trots gevestigd zijn op deze bedrijventerreinen. Voor de 5 bewoners van de bedrijventerreinen geldt dit laatste uiteraard ook en wellicht dat zij mee kunnen liften met de korting op de verzekeringspremie.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Voor Wijk bij Duurstede betekent dit dat een mooi, veilig en vitaal bedrijventerrein aantrekkelijk is voor ondernemers om zich daar te vestigen, dat hierdoor de werkgelegenheid toeneemt, dat de N229 ontlast wordt, dat ondernemers met hun gasten regelmatig de restaurants bezoeken en hotels reserveren, en Wijk bij Duurstede op de kaart zetten. Uiteraard met het positieve gevolg dat Wijk bij Duurstede een bruisende en vitale binnenstad blijft houden en dat lokale bedrijven ook uit Cothen en Langbroek klusopdrachten krijgen.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De totale begrote kosten bedragen € 40.570,- (€ 3.960 KVO-B + € 36.610 camera’s, servers etc.)

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 35.974,-

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend? -
Gemeente Wijk bij Duurstede: € 1.845,- Ministerie van Justitie en Veiligheid: € 1.845,- Rabobank in: € 636,-

Aanvullende opmerkingen:
De kosten voor het KVO-B zijn alleen voor het opzetten van het KVO-B. Na 1 jaar kan dan de certificering via het MKB bij het KIWA worden gedaan. SPBW heeft ervoor gekozen om alle camera’s te vervangen, enerzijds omdat niet zeker is dat de nu nog redelijk werkende camera’s het nog 5 jaar volhouden, anderzijds omdat dan alle camera’s van dezelfde hoge kwaliteit zijn. De nog redelijke camera’s worden schoongemaakt en opgeslagen opdat er geen investering in de komende 5 jaar hoeft te worden gedaan.

Klik hier voor offerte 1

Klik hier voor offerte 2

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2024 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design