homedeelgebiedenKanoroutenetwerk

Kanoroutenetwerk

Het initiatief is het realiseren van een veilig kanoroutenetwerk in de Gemeente Wijk bij Duurstede met verbindingen naar de andere gemeenten in de Kromme Rijnstreek. De voorzieningen, promotiemateriaal en routeaanduidingen hebben betrekking op de Kromme Rijn, Caspargouwse wetering, Oude Kromme Rijn, Langbroekerwetering, Melkwegwetering en Cothergrift. Dit geeft een fantastische beleving in cultuurhistorische- en natuurbeleving. Het initiatief wordt in het project Godebaldkanoroutes vormgegeven door ondernemers uit de streek en de KV Dorestad en wordt ondersteunt door HDSR en Gebiedscoöperatie O-gen.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Vele kleinschalige bedrijven in de recreatieve, zakelijke en agrarische markt hebben profijt van een veilige kanoroute. Kanoverhuurders, overnachtingsfaciliteiten en horeca hebben profijt als ze inhaken op het kanoroutenetwerk. Daarnaast zijn vele inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede met vrienden en familieleden gebaat bij een veilig routenetwerk. De recreatiemogelijkheden dicht bij huis nemen naast de wandel en fietsmogelijkheid toe. Voor scholen een mogelijkheid om op een speciale manier heemkunde vorm te geven. Sportief en een duik in een historisch en natuurlijk "eigen" landschap.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Daarnaast zijn vele inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede met vrienden en familieleden gebaat bij een veilig routenetwerk. De recreatiemogelijkheden dicht bij huis nemen naast de wandel en fietsmogelijkheid toe. Voor scholen een mogelijkheid om op een speciale manier heemkunde vorm te geven. Sportief en een duik in een historisch en natuurlijk "eigen" landschap.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Een prachtige verbinding van diverse dorpen/kernen en bedrijven via de historische maar ook zeer actuele verbinding voor recreatie en educatie.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 35.000,00

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 3.500,00

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja. HDSR, Elize Mathilde Fonds, RABO-Stimuleringsfonds hebben een bijdrage toegezegd. De ondernemers en KV Dorestad hebben vele uren in het project geïnvesteerd en hebben ook een bijdrage in natura of financiën toegezegd. Een subsidieverzoek wordt door de Provincie Utrecht beoordeeld omdat dit ook een relatie heeft met de een kanonetwerk in de provincie Utrecht.

Aanvullende opmerkingen
Graag willen we een gesprek over de Godebaldkanoroutes of een presentatie geven voor Wijkse ondernemers. In de bijlagen zal ik relevante stukken over het Projectplan en de aanvraag AVP en het deelproject voor het Griftbosje meezenden. De projectleider is Mewis Breij, 06 28570895.

Klik hier voor het aanvraagformulier

Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design