homedeelgebiedenDigitaal platform

Digitaal platform

Het starten van een digitaal dorpsplein waar inwoners uit onze gemeente eenvoudig online hun boodschappen kunnen doen bij meerdere winkeliers, die samen de bezorging en betaling organiseren.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Lokale vers winkels (bakker, slager, visboer, kaasboer, groenteboer etc.) , later gevolgd door horeca met een bezorg faciliteit. Inwoners wordt het makkelijker gemaakt om veilig boodschappen te doen en gezonde artikelen in huis te halen bij de lokale winkelier.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Een extra impuls voor het doen van lokale bestedingen door de consument een eenvoudige- en klantgerichte oplossing voor zijn of haar dagelijkse boodschappen te bieden. Met name bij een jongere doelgroep vloeit veel omzet weg naar grote supermarkt ketens of landelijke bezorgdiensten zoals Hello Fresh. Voor ouderen is het vooral prettig om met slecht weer of met het oog op veiligheid bij een epidemie toch hun verse boodschappen in huis te krijgen. Een welkome aanvulling op het fysieke aanbod waarbij elke relevante ondernemer kan aansluiten, net als op een echt dorpsplein,

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Het project "Ondernemend Wijk bij Duurstede" heeft ten doel een bruisend, levendig en ondernemend Wijk bij Duurstede met alle partners te (onder)houden en verder te creëren/versterken. Het digitale dorpsplein is een van de middelen om deze doelstelling te bereiken en is gericht op support van lokaal kopen & ondernemerschap. We focussen ons op het stimuleren, activeren, beschermen en leuker maken van lokaal kopen. Niet alleen ten tijde van een (corona) crisis, maar duurzaam.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
20.000 euro in het eerste jaar

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
15.000 euro

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Niet voor de eenmalige investeringskosten en promotie- en marketingkosten. De jaarlijkse structurele en variabele kosten worden door de deelnemende ondernemers betaald. Ondernemerinwijk.nl verzorgt de begeleiding en bezorging.

 

Aanvullende opmerkingen
We maken gebruik van een beproefd concept van Shopforce en kunnen met het oog op Corona perikelen binnen 4 weken live. Slager Mulder en Bakkerij Lakerveld hebben toegezegd mee te doen en te betalen. Beiden staan open voor concullega’s dus er is geen sprake van een exclusief domein voor brood of vlees, de klant is- en blijft het uitgangspunt.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2023 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design