homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeVakantie Doeboekje Museum Dorestad

Vakantie Doeboekje Museum Dorestad

In 2018 heeft Museum Dorestad haar 1e (Vakantie) Doe boekje uitgebracht. Dat Doe boekje was een groot succes. Het boekje bleek een goed middel om gedurende de sluiting van het museum contact te houden met een belangrijke doelgroep van het museum: kinderen van het primair onderwijs. Het museum is in 2019 en 2020 nog gesloten. Om zichtbaar te blijven en contact te houden met doelgroepen wil Museum Dorestad daarom het Doe boekje voortzetten. Museum Dorestad hoopt dat het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede daarin wil ondersteunen. Museum Dorestad dient daarom een aanvraag in voor een bijdrage voor het 2e (Vakantie) Doe-boekje voor leerlingen van het primair onderwijs in de gemeente Wijk bij Duurstede (en Bunnik) en voor uitgifte bij de VVV en campings in de Kromme Rijnstreek. Het boekje is 16 pagina’s in A5 formaat in een oplage van 3000 stuks in full colour. In de bijgevoegde notitie aanleiding, opzet en kosten van dit project.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Er zijn geen financiële baten. Het project dient enkel een educatief doel.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
De geschiedenis van Dorestad komt vooral tot leven in het historisch centrum van Wijk bij Duurstede. De slogan ’Kleine stad, grote geschiedenis’ wordt hiermee op een andere wijze onder de aandacht gebracht en ook voor kinderen ingevuld en van inhoud voorzien.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
In het boekje geven de vijf verhalenvertellers toelichting op de vragen, puzzeltjes, kleurplaten en andere opdrachten in het boekje. Hierdoor komen de kinderen in de hele gemeente Wijk bij Duurstede op speelse wijze in contact met de geschiedenis van Dorestad. Daarnaast kunnen ze (tot verrassing van hun ouders (en grootouders!) de achtergrond vertellen van de vijf verhalenvertellers die nu regelmatig in het straatbeeld van Wijk bij Duurstede opduiken.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 2.500,- ex btw

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 500,- ex btw

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
€ 500,- ex btw bij het Cultuurfonds Wijk bij Duurstede en € 500,- ex btw bij het Steuntje in de Rug van de Rabobank. Museum Dorestad draagt zelf € 1.000,- ex btw bij.

 

Aanvullende opmerkingen -

 

Klik hier voor aanvullende informatie.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design