homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeMuseum Dorestad verhuist!

Museum Dorestad verhuist!

Museum Dorestad verhuist naar de Markt  Het oude stadhuis wordt daarvoor ingrijpend verbouwd .Het museum wil daar een nieuwe eigentijdse en aansprekende vernieuwende tentoonstelling inrichten voorafgegaan door een spraakmakende ’Dorestad Experience’. Voor de uitwerking zie het bijgevoegde tentoonstellingsplan (klik hier). De Experience is het onderdeel van het museum dat aantrekkingskracht uit gaat oefenen op voor het museum nieuwe doelgroepen en dat een groter en ander publiek naar het museum zal trekken.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Erfgoed – waaronder historische binnensteden en musea – hebben een grote aantrekkingskracht op recreanten en toeristen. Volgens een manifest van de Landelijke Vereniging voor Kunst, Cultuur en Erfgoed levert elke in erfgoed geïnvesteerde euro anderhalve euro op. Het jaarlijks onderzoek van de Bankgiroloterij  laat zien dat het favoriete culturele uitje van de gemiddelde Nederlander museumbezoek is. Een museum in de binnenstad verlengt de verblijfstijd van bezoekers. Die zijn daardoor eerder geneigd om gebruik te maken van horecagelegenheden of andere voorzieningen. Met een museum in de binnenstad nemen de bestedingen toe.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Er komt een nieuwe voorziening bij waarvan zij ook gebruik van kunnen maken. Voor bewoners is de ’Zaal-voor-Allemaal’ interessant waar zij zelf met hulp van het tentoonstellingen over voor hen interessante geschiedenisonderwerpen kunnen organiseren. Daarnaast komt de trouwzaal van het oude stadhuis beschikbaar voor organisaties en bewoners voor lezingen, vergaderingen en bijeenkomsten.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Het project is de basis en achtergrond van de stadspromotiecampagne die van start is gegaan onder de titel: Wijk bij Duurstede - Kleine stad, grote geschiedenis.Het nieuwe museum en de PR campagne zullen de stroom van dagrecreanten naar Wijk bij Duurstede doen toenemen.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De tentoonstelling kost  € 377.920,-. De Dorestad Experience kost € 111.660,-

Voor welk bedrag doet u een aanvraag? 
€15.000,- ex btw als bijdrage voor de Dorestad Experience.

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja. Zie het het financieringsplan (klik hier)

 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design