homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeFestival Behind the wall

Festival Behind the wall

Het festival Dance Behind the Wall wordt voor het derde jaar georganiseerd op 2 juni 2018 op het haventerrein in Wijk bij Duurstede. Van 15.00 tot 23.30 uur zullen diverse (plaatselijke en landelijk bekende) dj’s op deze unieke locatie dance muziek draaien voor jong en oud. De muziek wordt bijgestaan door een fantastische licht- en lasershow. Het thema dit jaar is de Viking die symbool staat voor de historie van Wijk bij Duurstede. Bij de promotieactiviteiten (video en andere uitingen) via social media wordt een link gelegd naar de film Redbad en het Vikingschip dat gebouwd wordt. Afhankelijk van het budget zal ook het podium zoveel mogelijk verwijzen naar het Viking thema. Beoogd aantal bezoekers: 1.000

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De organisator is een stichting. Ondersteunend personeel bestaat hoofdzakelijk uit vrijwilligers. Ondersteunende diensten worden afgenomen van Eetsalon De Heul, De Engel, GO, Flair, CreativFactory, Vernooy catering, Gerard Huiden, V-Company, 030Laser en TOP Diensten. Deze ondernemers leveren de producten/diensten tegen kostprijs of zelfs daaronder. Verder wordt een deel van de kosten betaald door sponsoren die allen ondernemers uit Wijk bij Duurstede zijn. Hiervoor krijgen zij, naast kaarten voor het sponsordeck op het festival, naams-bekendheid door banners met naam en logo die op het sponsordeck worden opgehangen.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Gezellig feest in eigen woonplaats waar je op je fiets naar toe kunt gaan. Lekker met elkaar dansen onder genot van een hapje en een drankje.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Een gezellig evenement voor de bewoners van Wijk bij Duurstede waar nog lang over nagepraat zal worden. Promotie via krant en social media van het festival en daarmee de historie van Wijk bij Duurstede, verwijzing naar Redbad en bouw Vikingschip. Na afloop van het festival zal een deel van de bezoekers doorstromen naar de plaatselijke horeca.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 60.000,-

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 2.500,-

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja, gemeente Wijk bij Duurstede en het Cultuurfonds. Zie overzicht sponsoren.

Aanvullende opmerkingen:
Dit is de derde keer dat het festival wordt georganiseerd. De voorgaande edities waren succesvol maar niet kostendekkend. De begroting is telkens aangevuld door de organisatoren. Door scherp op de kosten te letten, meer te doen aan promotie en gezien de enthousiaste reacties van voorgaande bezoekers moet dit jaar een gezond financieel resultaat behaald worden. De aanvraag voor subsidie is eenmalig om net dat extra steuntje in de rug te krijgen. Voor een sfeerimpressie zie hier onze aftermovie 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design