homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeDavid op Kasteel Duurstede

David op Kasteel Duurstede

Stichting Kasteel Cultureel organiseert in Juni / Juli 2017 "David" op kasteel Duurstede. Het betreft een theatrale totaal beleving die 6 avonden op Kasteel Duurstede plaatsvindt en die het publiek op interactieve wijze kennis laat maken met het leven van David van Bourgondië tijdens zijn residentie op Kasteel Duurstede, met ook een link naar de huidige tijd. Het stuk zal worden gespeelt door +/- 50 amateur acteurs uit Wijk bij Duurstede waarbij vernieuwende speelstijlen en elementen zullen worden ingezet. Kortom een verrijking voor cultureel Wijk bij Duurstede

Deze productie zal Wijk bij Duurstede op een positieve manier onder de aandacht brengen. Dit zal er mede samen met andere culturele evenementen voor zorgen dat er meer mensen naar de binnenstad van Wijk bij Duurstede zullen komen. Dit zal uiteindelijk zorgen voor groeiend bezoek aan horeca en winkels in Wijk bij Duurstede. Het stelt de bewoners van Wijk bij Duurstede en omstreken in staat om het cultureel erfgoed "Kasteel Duurstede" op een heel vernieuwende manier te bezoeken en een uniek inkijkje te krijgen van het leven in de tijd van David van Bourgondië (500 jaar geleden) met een link naar de huidige tijd. Daarnaast geeft het 50 amateur acteurs en de culturele gemeenschap in Wijk bij Duurstede de mogelijkheid om deel te nemen aan een uniek project.

Dit project zal Wijk bij Duurstede verder op de culturele en toeristische kaart zetten. Hierbij laten we op unieke wijze zien aan een groot publiek wat Wijk bij Duurstede aan cultuur erfgoed te bieden heeft en daarnaast ook wat Wijk bij Duurstede op theatraal gebied in huis heeft. Kortom een verrijking voor Wijk bij Duurstede en omstreken.

Totale kosten van de productie (6 avonden) zijn begroot op € 11.000,= waarvan 50% wordt gedekt door de verkoop van toegangskaarten. Voor dit project is ook een subsidie aanvraag ingediend bij het Cultuurfonds.

Dit project wordt georganiseerd door "Stichting Kasteel Cultureel" in nauwe samenwerking met theaterschool "Toi Toi Toi theatermaken met Marleen" en "Kasteel Duurstede". De maximale gezamenlijk gevraagde bijdrage van ondernemingsfonds Wijk bij Duurstede en Cultuurfonds is begroot op € 5000,=. 

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design