homedeelgebiedenWijk bij DuurstedeBaburen festival

Baburen festival

Dirck van Baburen, geboren in Wijk bij Duurstede, is een van de belangrijkste Utrechtse kunstenaars sinds de middeleeuwen. Het Baburen-festival omvat: foto-tentoonstelling van zijn werk, tentoonstellingsboek, lezingen, workshops, masterclass en andere culturele activiteiten, zoals muziek van die tijd en toneel.

De bedoeling is om het culturele erfgoed van Wijk bij Duurstede te gebruiken als instrument voor stadspromotie en citymarketing. De investeringen komen ten goede aan de lokale economie. Bedrijven/organisaties met een cultureel oogmerk kunnen zich op openingsdag presenteren aan het publiek.

Dirck van Baburen is een kunstenaar van wereldformaat en hangt in de belangrijkste musea ter wereld. Maar in zijn geboortestad Wijk bij Duurstede is hij nauwelijks bekend. Initiatiefnemers willen dit veranderen. Met een expositie van zijn schilderijen, een tentoonstellingsboek over zijn leven en werk, lezingen en workshops kunnen bewoners van Wijk bij Duurstede (en ruime omgeving) kennismaken met deze befaamde schilder uit de Gouden Eeuw. 

Met het voorgestelde evenement krijgt Wijkenaar Dirck van Baburen de eer die hem toekomt en gebruikt Wijk bij Duurstede haar culturele erfgoed als middel voor stadspromotie en educatie. Het evenement is gericht op een breed publiek, gemakkelijk toegankelijk voor zowel cultuurliefhebbers als nieuwkomers. Het evenement plaats Wijk bij Duurstede op de culturele agenda en heeft niet alleen een lokale of regionale uitstraling maar mogelijk ook een landelijk effect.

De begrootte kosten voor dit project bedragen € 15.000,-  Er is bij diverse organisaties en instanties een  een verzoek tot bijdrage ingediend? Aan het ondernemersfonds Wijk bij Duurstede wordt een bijdrage van € 2.500,- gevraagd.

De begroting is tijdens de voorbereiding diverse keren neerwaarts bijgesteld om de kans op slagen zo groot mogelijk te maken. De begrootte kosten van € 15.000,- zijn een absoluut minimum om het evenement op verantwoorde d.w.z. professionele wijze uit te voeren.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design