homedeelgebiedenSport- en onderwijsSubsidieaanvraag maatschappelijke stage Revius Wijk (M@S)

Subsidieaanvraag maatschappelijke stage Revius Wijk (M@S)

De M@S is een landelijk initiatief binnen het onderwijs dat enkele jaren geleden gestart is om leerlingen binnen en buiten school kennis te laten maken met vrijwilligerswerk via een stage binnen het onderwijsprogramma van de school. De nadruk ligt op het belang voor leerlingen bekend te raken met hun mogelijkheden zich op vrijwillige basis in te zetten voor de maatschappij. De M@S creëert een win-win-win-situatie voor leerlingen, school, gemeente, bedrijfsleven, vrijwilligersorganisaties e.d.:

  • De leerling ervaart wat het betekent om iets voor een ander te doen en ontmoet nieuwe mensen;
  • De vrijwilligersorganisatie kan voordeel halen uit de frisse blik en creativiteit van jongeren. De leerlingen zijn een extra potentieel aan vrijwilligers;
  • De samenleving heeft baat bij (jonge) mensen die in staat zijn om over de grenzen van hun eigen wereld heen te kijken en het normaal vinden om belangeloos iets voor een ander te doen.  

Omdat de bijdrage vanuit de overheid per 1 januari jl. stopgezet is, en Revius Wijk en Stichting Binding het belang van het in stand houden van de M@S van groot belang vinden, willen zij het Wijks Ondernemersfonds vragen via een subsidie bij te dragen.

Kosten: bijdrage in de jaarlijkse totale kosten van € 11.450,-

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2020 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design