homedeelgebiedenSport- en onderwijsZaalvoetbaltoernooi Cothen

Zaalvoetbaltoernooi Cothen

Op vrijdag 3 januari 2020 en 4 januari 2020 willen wij namens SVF Cothen weer een zaaltoernooi organiseren in sporthal de Rijnsloot te Cothen, nadat we van de editie van vorig jaar veel geleerd hebben, willen we nu wat groter uitpakken met meer teams van de verenigingen uit onze gemeente, het wordt dus echt een toernooi van onze verenigingen (CDW, SVL en SVF) uit de gemeente Wijk bij Duurstede en waar nodig aangevuld met teams uit de regio. Twee dagen lang van ca. 8:30 – ca. 23:30 uur zal alle jeugd van SVF en een groot deel van CDW en SVL een zaaltoernooi spelen in verschillende poules tegen elkaar en uit Werkhoven, Doorn etc. Tevens zal er een poule zijn met G-voetballers van CDW uit Wijk bij Duurstede en overige teams uit de regio. Wij willen deze kinderen ook een platform geven op ons toernooi. Deze G-voetballers zullen gelijktijdig met gewone voetballers spelen om zo de verbinding tussen deze kinderen te krijgen en te houden. Verders willen wij ook een 35+ poule organiseren met waarbij ook deze leeftijdsgroep meer in beweging komt tijdens het kerstreces en aan het begin van 2020. Omdat alle kinderen in deze kerstperiode vakantie hebben en vaak binnen zitten en de sportverenigingen dan stilliggen vinden wij het belangrijk dat deze kinderen ook in deze periode wat meer in beweging komen, wij denken dat dit zaaltoernooi hier een leuke en sportieve bijdrage aan kan leveren.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De kinderen van SVF, CDW, SVL en overige verenigingen uit de regio hebben dan kerstvakantie en de voetbalactiviteiten liggen dan een paar weken stil, veelal zit deze leeftijdsgroep dan binnen op hun tablet en bewegen dan weinig. Wij denken dat het goed is dat deze kinderen een paar uur extra worden uitgedaagd om te sporten waarbij ze lekker in teamverband sportief bezig zijn tegen leeftijdsgenoten. De kinderen van het G voetbal van CDW en overige verenigingen spelen hun poule gelijktijdig met andere kinderen, op deze manier hebben ze onderling contact en ontstaat er een mooie verbinding tussen deze verschillende kinderen. Doordat er verschillende teams van SVF, SVL en CDW meedoen en uit de regio mee doen is er tijdens dit gezellige sportieve event gelegenheid om verbindingen te leggen en te netwerken. Voor de Handbal is dit event ook interessant omdat de sporthal 2 dagen intensief wordt gebruikt in een periode waar het normaal heel rustig is. De kantine omzet is voor hun zelf en dit genereert een hoop extra omzet voor de Handbalvereniging. Ook voor de samenwerking tussen de vrijwilligers van SVF en handbalvereniging Fortissimo is dit event goed om op deze manier samen te werken. Ook voor de voetballende 35 plussers uit onze regio is dit event een leuke manier om sportief een balletje te trappen en daarna nog even bij te praten. Ook stichting de Rijnsloot heeft er baat bij omdat hun sporthal extra wordt gebruikt. De G-voetballers hebben er ook erg veel baat bij omdat ze samen met gewone kinderen aan het sporten zijn, en er zo een mooie verbinding kan ontstaan tussen deze twee groepen.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Dit event zorgt ervoor dat voetballende kinderen uit de gemeente Wijk bij Duurstede (SVL, SVF en CDW) aangevuld met een aantal teams uit de regio met hun ouders als supporter in deze donkere dagen wordt uitgenodigd om gezellig en sportief bezig te zijn in de Kerstvakantie. Ook de G voetballers van CDW en overige verenigingen krijgen hier een geweldig platform binnen Wijk bij Duurstede, want dit event is het enige zaaltoernooi in de gemeente Wijk bij Duurstede voor deze categorie voetballers. Ook 35+ voetballers uit de gemeente Wijk bij Duurstede en regio kunnen op dit event sportief voetballen en daarna onder het genot van een drankje napraten en netwerken.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
In de kerstvakantie ligt het voetbal stil bij de verschillende voetbalverenigingen SVF, CDW en SVL ivm de kerstvakantie. Verders wordt er normaal gesproken bijna nooit meer gevoetbald in de zaal maar altijd op het veld buiten vanwege de kosten van de zaalhuur. Dit voetbalevent zorgt ervoor dat kinderen van de voetbalverenigingen uit Wijk bij Duurstede (SVL,SVF en CDW) sportief in actie komen en niet thuis op de bank zitten. Extra beweging in deze periode is goed voor deze leeftijdsgroepen. Wijk bij Duurstede zet de waarde van G-voetbal op de kaart en laat hierin zien een voortrekkersrol te vervullen tov andere gemeenten. Dit voetbalevent kan hierdoor ook een jaarlijkse traditie worden waar iedereen naar uitkijkt., want wie wil nu niet dat zijn inwoners meer in beweging komen en er verbinding en respect is tussen G-voetballers en andere voetballers.

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De begrootte kosten zijn € 2465,-

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
Aan het ondernemers fonds wordt een bijdrage gevraagd van € 600,-

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
SVF is met Rob Balk en overige sponsoren reeds een sponsorbijdrage bijdrage van €1300,00 overeengekomen. De gemeente Wijk bij Duurstede is bereid een subsidie te leveren van € 300,- De kleine bijdrage van de handbal inzake afstaan stukje kantineopbrengst is er nog niet. SVF gaat nog andere sponsors benaderen voor een totaal bedrag van € 265,-

Aanvullende opmerkingen
Tenslotte zal het project gerealiseerd worden door lokale sponsoren en vrijwilligers van SVF,CDW en SVL en Handbalvereniging Fortissimo.

Klik hier voor de begroting.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2020 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design