homedeelgebiedenSport- en onderwijsJongeren ontmoeten klassiek 2017

Jongeren ontmoeten klassiek 2017

In samenwerking met de Cultuurcoach van De Bibliotheek Z-O-U-T is dit project in 2012 opgezet, met als doel cultuur onder jongeren te vergroten en ze in aanraking te brengen met de oorsprong van klassieke verhalen. Het project bleek een groot succes en is een traditie geworden waar toekomstige vmbo-t3 leerlingen ieder jaar weer naar uitkijken. Ook dit jaar zal weer een klassieker op de planken gebracht worden. Na ‘Romeo & Julia: een appeltragedie’ (2012), ‘Icarus’ (2013), ‘Odysseus’ (2014) en ‘Narcissus’ (2015), ‘Orpheus & Eurydice’(2016) zal in september 2017 de tragedie ‘Medusa’ opgevoerd worden. Tijdens dit project werken de leerlingen uit alle derde klassen van VMBO-t gezamenlijk toe naar een muzikale theatervoorstelling (‘opera’) gebaseerd op een klassieke bron. In verschillende projectgroepen gaan de leerlingen een week lang onder begeleiding van vakleerkrachten aan de slag om uiteindelijk op locatie een voorstelling neer te zetten waarbij zij zelf van begin tot eind onderdeel uitmaken. Leerlingen dansen, zingen, acteren, maken muziek, kostuums en bouwen decors. Ze maken zo niet alleen het klassieke verhaal weer levend, maar wordt het verhaal ook weer levend voor hen. Komend schooljaar wordt dit project voor de zesde maal uitgevoerd, door eigen docenten en een paar vrijwilligers uit Wijk bij Duurstede, ondersteund door een externe regisseur. Een project als deze kan echter niet zonder extra financiële ondersteuning, vandaar het verzoek dit project voor € 800,00 te subsidiëren. Zonder extra financiële ondersteuning kan het project geen doorgang vinden. De totale kosten bedragen € 4.900,00.
Dit project biedt de kans om op een bijzondere wijze en op een speciale plek kennis te maken met een klassieke verhaal, dit jaar Medusa. Een bijzonder cultureel project voor vmbo-jongeren
De begrootte kosten voor dit project bedragen € 4.900,00
Voor welk bedrag doet u een aanvraag?  €800,00. Voor dit project is ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend.
Aanvullende opmerkingen: We vragen bij vier organisaties aan. We hopen dat we bij elke organisatie aan subsidie ontvangen. We hebben in totaal € 2.400,00 nodig. Zouden we bij elke organisatie een toezegging van € 800,00 krijgen dan zullen we er maar € 600,00 van gebruiken (en dus niet € 800,00)

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2020 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design