homenieuwsTerugblik op het kampioenschap Heggenvlechten

Geprezen met mooi weer, lekker zonnetje en droog weer, hebben ca 300 bezoekers dit evenement bezocht. Heggenvlechten is een oude ambacht die vroeger werd toegepast om heggen veekerend te krijgen. Veelal worden meidoornheggen gebruikt, omdat die het hakken doorstaan en doorns hebben. In Nederland, maar ook in Engeland worden jaarlijks kampioenschapen gehouden om dit ambacht in ere te houden en verschillende technieken te laten zien. Voor de organisatie was het een mooie gelegenheid om het  landschap  van de krommerijnstreek hiermee onder de aandacht te brengen. De locatie was aan de langbroekseweg tussen het "graanlandje" en het moestuincomplex bij de kromme Rijn. Er deden 12 teams mee. De deelnemers kwamen uit het hele land. De teams waren erg divers, van vader en zoon, tot collega’s, vriendinnen en landschapsploegcollega’s. Er was zelfs een vlechter uit Engeland overgekomen om het ambacht hier te promoten. De wedstrijd begon om tien uur en werd gestart door Wethouder Marchal een jachthoornsignaal te laten blazen. Om half vier werd de wedstrijd door de wethouder afgeblazen en kon de jury de laatste beoordeling gaan doen. De eerste prijs was een overnachting in B&B Klein Groenbergen, die aan de rand van het Krommerijngebied ligt.  Florence Deru was de winnares.
Deze dag werd mede mogelijk hebben gemaakt door: B&B klein Groenbergen en  Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede en veel vrijwilligers uit de streek. De Catering werd grotendeels met streekproducten bereid.  Appelsap uit de hoogstamboomgaarden van de streek, eieren uit Langbroek, kaas van de kaasboerderij uit Cothen. Blokhovens linievarken uit Schalkwijk.  
De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag (Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, Landschap Erfgoed Utrecht, Stichting Heg en Landschap en vereniging natuur en milieu Wijk Bij Duurstede).

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2020 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design