homenieuwsOptimalisatie beveiliging bedrijventerrein Wijk bij Duurstede

Op de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven worden de huidige beveiligingscamera’s vervangen door nieuwe digitale camera’s. Tevens worden er 3 nieuwe kentekenregistratiecamera’s geplaatst bij de slagbomen op de Molenvliet en de Vogelpoelweg.

Minder calamiteiten

Sinds 2011 zijn de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven beveiligd met behulp van beveiligingscamera’s. Dit heeft het aantal calamiteiten op de bedrijventerreinen aanzienlijk verminderd en de veiligheid vergroot. Ondanks de dalende criminaliteitscijfers is het bestaande analoge systeem nu toe aan verdere uitbreiding, gedeeltelijke vervanging en optimalisering.

Door de ontwikkelingen van camera- en beveiligingstechnologie, zijn de huidige analoge camera’s achterhaald qua techniek. Bovendien zijn ze dermate aan slijtage en onderhoud onderhavig dat het niet verantwoord is om ze in bedrijf te houden. Daarom is besloten over te gaan tot vervanging van de camera’s naar moderne digitale camera’s. In goede samenwerking met de deeladviesraad van het gebied Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede is deze optimalisering tot stand gekomen. De opdracht is inmiddels vergund en zal binnen enkele weken van start gaan. Het project kan voornamelijk uitgevoerd worden dankzij het ondernemersfonds Wijk bij Duurstede met co-financiering vanuit de SPBW.

Dome-camera’s

Systeem: er is gekozen voor zgn. dome-camera’s; dit zijn bolvormige camerahuizen waarin de camera beweegt zonder dat je aan de buitenkant ziet waar ze heen kijken. Meerdere malen per uur veranderen ze van kijkrichting, zodat de gehele omgeving bewaakt wordt. Tevens worden de straalverbindingen tussen de camera’s en de server alsook de software vernieuwd.

Bij de in- en uitgang van de bedrijventerreinen worden kentekencamera’s geplaatst: twee op de Molenvliet voor het inkomende en uitgaande verkeer, en één bij de slagboom op de Vogelpoelweg die zowel het inkomende als het uitgaande verkeer registreert . Tezamen met de zeer scherpe camerabeelden (ook s’ nachts) ontstaat er een goed overzicht van de voertuigen die de bedrijventerreinen op- en afrijden en kan er gericht actie ondernomen worden bij calamiteiten.

Door deze optimalisatie van het huidige beveiligingssysteem ontstaat er een grotere veiligheid op de bedrijventerreinen, waarbij de opvolging van voertuigen en verdachte personen bij calamiteiten sterk verbeterd wordt voor Politie en Justitie. Een zaak waar alle ondernemers baat bij hebben!

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2020 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design