homenieuwsMazijkpop

Wijk bij Duurstede, 17 juli 2016. Het was fantastisch mooi weer, het terrein stroomde voor 7 uur al aardig vol toen spreekstalmeester Henk Meinen van plan was om het Wijkse dames Popkoor “Ome Ko’or aan te kondigen. Hij werd door de Wethouder van Cultuur Wil Kosterman vriendelijk verzocht de microfoon even af te staan omdat zij de organisatie met een bloemetje wilde bedanken voor 10 jaar Mazijkpop. Daarna barstte het feest los.

Ome Ko’or

Het enthousiaste koor zong zich een weg door een breed scala aan Popmelodieën die door iedereen meegezongen en geklapt werden. De eerste band op het podium, “the Axes”, die een paar weken geleden bereid waren om in te vallen voor een band die was op houden te bestaan, bracht de eerste dansers voor het podium op hun Pop-en Rock-klanken.

Rockadile

Na een razendsnelle podiumwisseling, waarvoor complimenten voor de medewerker van de geluidstechniek en de vrijwilligers van Mazijkpop want alles staat in een kwartier, ging men terug naar de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw op de klanken van de band “Rockadile”. Iedereen die kon bewegen deed dit ook, het was één dansende menigte. Als afsluiter kwam het dameskoor er voor 2 songs bij wat een geweldig spektakel gaf, ook waren ze zo vriendelijk om het publiek weer met hun zang te vermaken tijdens een korte stroomstoring.

The Bitches

Gelukkig bleef er nog meer dan één uur over voor het optreden van “the Bitches”; een Rocktrio die niet bestond uit dames maar uit stoere heren met herkenbare Rockhits uit de afgelopen jaren. De eerste rijen voor het podium bestond uit dansende en foto’s makende dames waarvan een enkele naast zanger Jeffrey op het podium de refreins meezongen. Het feest was compleet, Wijk bij Duurstede kan terugkijken op een zeer geslaagde 10e editie van Mazijkpop.

Aangepaste variant?

Organisator, de Wijkse Popmuziekvereniging is aan het bekijken hoe de formule van hun muziekgebeuren aangepast kan worden zodat volgend jaar een kleiner en minder kostbare muzikale avond gehouden kan worden. 

Bron: Dit is Wijk

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design