homenieuwsDe kersenkrant 2018

In de Kromme Rijnstreek begint ons vakantiegevoel als half juni de kersenkramen open gaan. Wij beginnen dan te genieten van ons meest vrolijk stemmende streekprodukt: de kersen. Kersen moet je aan de kraam kopen en direct eten. Dan begrijp je onmiddellijk waar de uitdrukking ‘kersvers’ vandaan komt. Om u nog wat langer in de boomgaard te houden en er acht weken lang één groot streekfeestje van te maken is deze en gene ‘kersiviteiten’ gaan organiseren. Het loopt uit de hand. Dit jaar zijn het er meer dan ooit.
Creatieve boerenondernemers hebben ons ‘Kromme Rijns terroir’ inmiddels aardig omgezet in heerlijke streekkazen en andere op de boerderij gemaakte heerlijkheden. We hebben de romigste kwark die je je kan voorstellen en de meest malse biologische entrecôtes voor op de barbecue. Jaha, wij houden de smaken van het platteland wel in ere: een streekkaasplateau met kersenwijn of boerenroomijs met geflambeerde kersen. In de Kromme Rijnstreek zitten we in de zon op het terras te ontspannen en te genieten. Wij toasten op onze streek en nodigen u uit om in onze Kromme Rijnstreek alvast in vakantiestemming te komen. Veneti amici, la vita è bella.

« terug naar de vorige pagina
© 2018 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design