homenieuwsBeveiligingsplan Broekweg/Langshaven in gebruik genomen

14 januari zijn de nieuwe camera’s en slagbomen officieel in gebruik genomen op het bedrijventerrein Broekweg/Langshaven. Het welkomstwoord werd gedaan door Winfried Molthoff, die kort inging op wat eraan vooraf ging. ’Ik ben zeer verheugd dat het totale beveiligingsplan van het bedrijventerrein van Wijk bij Duurstede door de Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen WbD (SPBW) officieel in gebruik genomen wordt door burgermeester Poppens.’


Digitale hoogresolutie camera’s
Ongeveer 15 jaar geleden is de revitalisering van het industrieterrein van start gegaan, de gevestigde ondernemers hebben ongeveer € 100.000 geïnvesteerd in camerabeveiliging op glasvezel, toendertijd nog gevoed met laag-resolutie beveiliginscamera’s. In samenwerking met de Ondernemers Kring Wijk bij Duurstede met secretaris Martin van Bochove, is er een nieuw initiatief genomen om op termijn alle 16 controlepunten uit te voeren met digitale hoogresolutie camera’s, die ook ’s nachts met voldoende scherpte voertuigen en kentekens 24/7 kunnen registreren.


Slagbomen vervangen
In de nabije toekomst komen er nog meer, Kanaaldijk-Noord staat op het wensenlijstje. De niet altijd goed functionerende slagbomen op de drie invalswegen zijn vervangen. In de nacht zijn de Vogelpoelweg en Weegmaat afgesloten, zodat het verkeer over de Molenvliet geleid wordt. Deze investering van € 80.000 vertaalt zich in ragscherpe kentekenregistratie van het inkomende en uitgaande verkeer ten alle tijde, bij fel zonlicht en bij groot licht van het voertuig blijft het goed leesbaar. Begrijpelijk is de politie hiermee in haar nopjes, net als de gemeente, SPBW en ondernemers.


Camera in beeld
Burgermeester Poppens ging in zijn korte toespraak in op de mogelijkheid die nu geboden wordt voor bedrijven om gratis camera’s te controleren en deelname aan het programma Camera in Beeld waar recent de 200.000ste camera werd aangemeld. In deze database staan private en publieke camera’s aangemeld, die na toestemming door de politie snel geraadpleegd kunnen worden voor opsporing. Na het indrukken van de welbekende rode startknop gaven medewerkers van Teleconnect, verantwoordelijk voor de installatie, samen met Jan van der Horst een korte demonstratie van de digitale mogelijkheden en kwaliteiten van het systeem.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design