homedeelgebiedenJeugdweek Cothen

Jeugdweek Cothen

Een jarenlange traditie in de laatste week van de (lagere) school vakantie voor de jeugd uit Cothen en omstreken is de Jeugdweek. Georganiseerd door vrijwilligers op het terrein van SVF. Dankzij inschrijfgeld, inkomsten van sponsoren en subsidie van de gemeente kunnen we kinderen voor een geringe bijdrage van 37,50 euro een onvergetelijke, sportieve en goed georganiseerde week bezorgen.
Naast een eigen bijdrage, vragen we ook sponsoren uit Cothen en Wijk bij Duurstede om een bijdrage. Ondanks al deze inspanningen krijgen we de financiën niet rond. Kinderen, niet alleen leden van SVF, die woonachtig zijn in Cothen en omstreken, hebben baat bij dit project. Met een jarenlange traditie kunnen we met gerust hart zeggen dat alle kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar wel een of meerdere keren aan de jeugdweek hebben meegedaan. Voor deze week, houden 179 kinderen een plekje vrij in hun ’agenda’. Vakanties worden hier op afgestemd en dit geeft een sportieve en sociale bijdrage. Het kenmerk van de jeugdweek is verbinding tussen kinderen en vrijwilligers middels sport, spel en diverse andere activiteiten. Deze samenhorigheid is kenmerkend voor deze gemeenschap en hieruit ontstaan vriendschappen voor het leven.
Dit evenement is uniek in haar omgeving. SVF biedt hiervoor haar sportcomplex aan om dit mogelijk te maken. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zorgen zij dat dit een succes blijft. Tevens draagt de jeugdweek al 30 jaar bij aan een aantrekkelijk en leefbaar woonklimaat in Cothen.

De begrootte kosten voor dit project bedragen € 9.788,- voor 2017. Initiatiefnemers vragen het ondernemersfonds een bijdrage van € 500,- Voor dit project verstreekt de gemeente Wijk bij Duurstede een subsidie en we werven actief bij sponsoren.

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design