homedeelgebiedenvlindertuin naast SVF Cothen

vlindertuin naast SVF Cothen

Ter plaatse van het sportcomplex van voetbalvereniging SVF te Cothen ligt een braakliggend stuk grond (220 m2) langs het kunstgras voetbalveld en de tennis vereniging. Deze strook is van de gemeente maar ziet er niet uit vanwege het vele onkruid dat daar groeit. Wat kunnen we hierin veranderen? Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan en hebben het initiatief genomen tot een bij en vlindervriendelijke tuin.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
De kinderen van de basisschool de Toermalijn en de kinderen van Partou zullen er baat bij hebben dat de groenstrook voorzien is van bloemen en planten. In samenwerking met onze beide buren gaan we een educatief programma ontwikkelen. Hierbij zal de nadruk liggen op het herkennen van insecten en beplanting. Verder zijn er plannen om bijenhotels te maken. Kinderen en volwassenen kunnen zo dagelijks genieten van deze mooie groenstrook.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Mocking Hoveniers zal het onderhoud het eerste jaar voor haar rekening nemen. Daarna zal dit onderhoud overgenomen worden door een groep enthousiaste vrijwilligers (20 personen) om zodoende deze plantstrook nog jaren te laten groeien en bloeien. De vrijwilligers zijn nu ook al in meer of mindere mate betrokken bij S.V.F. en woonachtig in de gemeente Wijk bij Duurstede.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Er is Bijen sterfte in Nederland. Vlinders en insecten nemen af en daarom lijkt het ons een goed en geweldig initiatief om deze strook in te richten als bij- en vlindervriendelijke beplanting. Voor de fruittelers van Cothen betekent dit project een uitbreiding van duurzame groenvoorziening en we dragen bij aan de ambitie om Wijk bij Duurstede leefbaar en groen te houden. Wij zijn van mening dat dit initiatief, als voorbeeldtraject kan dienen, welke dan over de gemeente uitgebreid kan worden.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
De begrootte kosten zijn € 5.967,- excl. BTW.

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
Aan het ondernemers fonds wordt een bijdrage gevraagd van € 800,-

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
S.V.F. is met Rob Mocking van Mocking Hoveniers een sponsorbijdrage overeengekomen van € 1.350,- De gemeente Wijk bij Duurstede is bereid een bijdrage te leveren van max € 3.100,- De bijdrage van S.V.F. is begroot op € 1.517,- S.V.F. gaat andere sponsors benaderen voor een totaal bedrag van € 700,-

 

Aanvullende opmerkingen
Tenslotte zal het project gerealiseerd worden door lokale ondernemers / sponsoren en vrijwilligers van S.V.F.

 

Klik hier voor nadere informatie.

« terug naar de vorige pagina
© 2019 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design