homedeelgebiedenUitbreiding Wijkse Dienst met rolstoelvervoer

Uitbreiding Wijkse Dienst met rolstoelvervoer

De Wijkse Dienst breidt haar doelgroep uit met het vervoer van rolstoelhouders en haakt in op de wens van statushouders en nieuwkomers om nuttig bezig te zijn en tegelijkertijd de Nederlandse taal te leren. Zij worden een maatje in de auto, leveren de handjes voor het rolstoelvervoer en spreken tijdens de rit actief Nederlands! De Wijkse Dienst slaat twee vliegen in één klap en vergroot voor twee kwetsbare groepen hun wereld! Benodigd is (start)kapitaal voor een derde auto die nodig is voor deze nieuwe dienstverlening, begroot op € 18.500,00. Een Nissan Leaf van maximaal 2 jaar oud geleverd door de VKV groep.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Hopelijk zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Dit project is deelgebied overstijgend.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Er blijkt een groeiende behoefte aan vervoer van kwetsbare groepen binnen de gemeentegrenzen zelf. De Wijkse Dienst heeft besloten haar dienstverlening uit te breiden met een derde auto met als doel dat zij iedereen binnen de gemeente de mogelijkheid wilde geven om zich zelfstandig te verplaatsen. Er zijn samenwerkingen met Stichting Binding, de Brede school ’t Anker (leerlingenvervoer), het E&E Gasthuis (ouderenvervoer), De Boogh (dagbestedeing) en Vluchtelingenwerk. De Wijkse Dienst is heel divers en volop in beweging! De Wijkse dienst werkt met chauffeurs en kantoormedewerkers die graag een zinvolle dagbesteding hebben of bezig zijn met re-integratie op weg naar betaald werk.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 18.500,-

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 2.000,-

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Lions Levefanum toezegging binnen; vorig jaar was de opbrengst € 3.000,- Rabobank Stimuleringsfonds € 5.000,- aangevraagd Gemeente Wijk bij Duurstede € 5.000,- aangevraagd Ondernemersfonds WbD € 2.000,- aangevraagd Oranjefonds € 3.000,- aangevraagd Shanty Festival toezegging binnen; € 500,- verwachting

 

Aanvullende opmerkingen
Lees  hier de propositie De Wijkse Dienst voor het hele verhaal. 

« terug naar de vorige pagina
© 2019 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design