homedeelgebiedenStichting Kleurrijk uit in Wijk

Stichting Kleurrijk uit in Wijk

Kleurrijk Uit in Wijk is een multicultureel festival dat jaarlijks in september in de binnenstad van Wijk bij Duurstede wordt gehouden. Met muziek, dans, internationale markt, KinderPlein, informatiestands van verenigingen en sportclubs. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Wijk bij Duurstede, locale horecaondernemers en het Calypso Theater, Uitgangspunt is: samen staan we sterk! Kleurrijk Uit in Wijk geeft naast de culturele markt een podium aan lokale muziek- en dansgroepen die zich presenteren aan een groot publiek. De volgende stap die wij zetten is het toevoegen van een aantal professionele optredens vanuit verschillende culturen die enerzijds het multiculturele aspect meer verdiept, en anderzijds het festival voor zowel publiek als deelnemers interessanter maakt. Het festival is gratis en wordt gehouden wordt in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Wij willen dit succesvolle concept behouden. Daarom zijn wij op zoek naar de financiering van met name de extra optredens.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Wij verwachten door het programmeren van meer professionele optredens uit diverse culturen een breder publiek te bereiken met name ook publiek niet woonachtig in Wijk bij Duurstede. Dit zal naast meer bezoek op het festival zelf ook leiden tot herhaald bezoek aan Wijk bij Duurstede, wat een langdurig positief effect zal hebben op het bezoek van winkels, horeca en culturele voorstellingen. Daarnaast zal het amateur uitvoerende kunst beoefenaars inspireren en een positieve impuls geven.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Dit project laat inwoners van Wijk bij Duurstede en omgeving uitgebreid kennis maken met de vele vormen van cultuur en vrije tijd besteding die er in en rond Wijk bij Duurstede bestaat. Dit in een zeer toegankelijke vorm wat zal leiden tot een mooi evenement en een verhoging van culturele activiteiten in Wijk bij Duurstede.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Dit project zal bijdragen aan het verwezenlijken van meerdere doelen die als overkoepelend doel hebben Wijk bij Duurstede cultureel krachtiger op de kaart te zetten en te houden. De individuele doelen zijn:      • De bezoekers van het festival op diverse manieren; kennis laten maken met verschillende culturen;

 

    • Verenigingen en amateur kunst beoefenaars de kans geven zich te presenteren aan een groot divers publiek;

 

    • Deelnemers en bezoekers kennis laten maken met professionele uitvoerende kunst vanuit verschillende culturen (nieuw doel in 2019);

 

    • Groot publiek kennis laten maken met de culturele agenda 2019 / 2020 in Wijk bij Duurstede. 

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja, bij algemene cultuur ondersteunende fondsen, echter het totaalbedrag van de aanvragen overschrijd niet het totale doelbedrag van de "project subsidies" in de begroting.

 

Aanvullende opmerkingen -

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design