homedeelgebiedenReanimatiepoppen EHBO vereniging Cothen

Reanimatiepoppen EHBO vereniging Cothen

Bij de EHBO hebben wij 2 reanimatiepoppen welke stammen uit 2003. Inmiddels constateren wij dat deze er slecht aan toe zijn en niet meer werken. Daarnaast zijn ze niet meer realistisch ten opzichte van een normale reanimatie, gezien de ouderdom. Als gevolg daarvan willen wij nieuwe poppen aanschaffen om de cursus goed te kunnen geven. De poppen die wij willen aanschaffen zijn als volgt: - 4 volwassenen, - 4 kinderen; en - 4 baby’s (verslikking en reanimatie in een). De poppen die wij willen aanschaffen zijn leardal poppen. Door de aanschaf van 4 poppen per soort, kunnen er 4 cursisten tegelijkertijd oefenen. Daarnaast kan de instructeur via een ipad (via de QCPR) meegekeken worden en kan de instructeur veel gerichter de cursist corrigeren in juiste diepte, juiste tempo en goede beademing. Door 4 poppen kan de wachttijd worden verkort van de cursisten want na iedere cursist moeten de longen en het masker vervangen worden alvorens een nieuwe cursist kan.

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project? 
De cursisten van de EHBO vereniging hebben hier baat bij (voor de jaarlijkse bevoegdheid voor EHBO). Daarnaast ook de mensen die via onze EHBO vereniging de EHBO aan kinderen volgen (voor jaarlijkse bevoegdheid EHAK) en andere organisaties die via de EHBO vereniging een AED willen volgen. Daarnaast de EHBO vereniging zelf aangezien de instructeurs een cursus kunnen geven passend bij de huidige tijd. Financieel gezien ook, daar het een grote investering is en een bijdrage welkom is.

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
Wij leiden onze cursisten op zodat zij op een kundige manier reanimatie kunnen toepassen incl. het op een juiste wijze gebruiken van de AED. Dit is/kan levensreddend (zijn). Onze vereniging is aanwezig bij veel evenementen (koningsdag/avond4daagse/ tentfeesten/sportactiviteiten) waarbij onze EHBO-ers rondlopen ter ondersteuning. Wij hebben een verantwoordelijke rol en kunnen de bezoekers helpen en (in het ergste geval) levensreddend zijn.

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Wij zijn een vereniging in Cothen maar verrichten onze activiteiten in de gehele gemeente. wij hebben goede relaties met diverse organisaties en worden ingezet voor veel/bijna alle activiteiten in de Gemeente Wijk bij Duurstede. Bovenstaand verhaal geldt derhalve ook voor de gemeente

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Nee

Aanvullende opmerkingen 
Nee

Klik hier voor de begroting

« terug naar de vorige pagina
© 2016-2022 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design