homedeelgebiedenNul-op-de-meter Hospice Wijk bij Duurstede

Nul-op-de-meter Hospice Wijk bij Duurstede

De Willem van Abcoude Stichting heeft een pand in Wijk bij Duurstede gekocht ten behoeve van Hospice Duurstede. Dit pand wordt energie-technisch voorbereid op de toekomst en wordt daarom voorzien van warmtepompen en zonnepanelen met als doel nul-op-de-meter. De investering van de Willem van Abcoude Stichting leidt tot een hogere huur voor Hospice Duurstede, maar daar staat nauwelijks tot geen energiekosten tegenover. De verwachting is, dat eea positief uitvalt voor Hospice Duurstede. Indien de Willem van Abcoude Stichting aanspraak kan maken op een subsidie van het Ondernemersfonds, dan leidt dat tot een lagere huur voor Hospice Duurstede. De Willem van Abcoude Stichting zal zelf geen voordeel hebben van de subsidie.

 

Wie hebben financieel of anderszins baat bij dit project?
Hospice Duurstede > lagere huur Bakkers Vermeij en Volt4U > levering technische installatie + installatie + onderhoud en Inwoners Gemeente Wijk bij Duurstede > hospice in woonplaats, nauwelijks tot geen reiskosten. Toeleveranciers hospice in Wijk bij Duurstede, Buurtzorg, Rode Loper Gasten van het hospice > een zo’n laag mogelijke bijdrage.

Klik hier voor de begroting.

Klik hier voor de totale investeringskosten.

 

Wat betekent dit project voor bewoners in uw deelgebied?
We zijn ons ervan bewust dat De Willem van Abcoudestichting en Hospice Duurstede niet tot een van door u gedefinieerde deelgebieden behoort. Omdat Hospice Duurstede in een pand gehuisvest is dat geen woonbestemming heeft, zullen wij naar verwachting ook geconfronteerd worden met een WOZ-opslag. Deze opslag is de bijdrage aan het Ondernemersfonds en daarmee worden wij dus participant. Mede om die reden hebben wij niet geschroomd een aanvraag bij u in te dienen. Getuige de vele sympathieke reacties uit de Wijkse samenleving blijkt dat Hospice Duurstede een cruciale rol verworven heeft in de sector zorg en welzijn.

 

Wat betekent dit project voor Wijk bij Duurstede in zijn geheel?
Het hospice is een bijna-thuis-huis binnen de gemeentegrenzen van Wijk bij Duurstede, waar een toenemend aantal mensen in de laatste fase van hun leven van gebruik maakt. Door deze toenemende belangstelling verhuist het hospice binnenkort naar een grotere locatie.

 

Wat zijn de begrootte kosten voor dit project?
€ 86.817,-

 

Voor welk bedrag doet u een aanvraag?
€ 10.000 (elk bedrag is welkom, hoe hoger uw bijdrage hoe lager de te betalen huur)

 

Is voor dit project ook bij andere organisaties een verzoek tot bijdrage ingediend?
Ja voor een bedrag van € 4.840,- 

 

 

« terug naar de vorige pagina
© 2019 - Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede
Webdesign: OK-Design